Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Nou web CREAF
Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

 

Una web és com una casa. És una casa digital, si, però t’obre al món i parla tant de tu com els despatxos o les sales de reunions, com les persones o com el tracte humà que ofereixes en tot el que fas.  Al CREAF cuidem molt aquest espai, perquè sabem que el teletreball, una feina majoritàriament a l’aire lliure i un edifici repartit en plantes i mòduls, necessita una llar digital que l’agrupi i l’expliqui com es mereix.

Aquest és el motiu pel qual la nostra web ens obsessiona i ens mou. I aquest és el motor que ens ha mogut a avançar. Avui, després de més d’un any de feina, presentem una nova web pel CREAF. Un nou concepte que ha donat prioritat a la interactivitat, on es poden consultar moltíssims documents de la nostra recerca, on pots conèixer el nostre personal i allò que fan, on pots estar al dia de les novetats més rellevants, aprendre amb materials educatius, unir-te com a voluntària a projectes o col·laborar amb nosaltres escollint entre moltes opcions.

La nova web del CREAF ha estat dissenyada des de dins, construïda amb una tecnologia renovada, a partir del gestor de continguts Drupal, el que permet que sigui una web flexible que s’adapti als canvis. És un espai molt modular que pot anar creixent i canviant segons les nostres necessitats, sense dependre massa de ningú extern.

 

Units al Portal de Recerca de Catalunya

Ara, també estem units al portal de referència sobre l’activitat científica de Catalunya, el Portal de Recerca de Catalunya, doncs la nova web gestiona una secció de publicacions que està vinculada aquest espai clau. Des d’aquest portal, la web rep les noves publicacions del CREAF i les fa visibles a la secció de recerca, el que optimitza la feina i estalvia el fet de penjar-ho a diferents llocs.

També tenim un nou espai de talent, perquè la captació de talent és un repte continu. Estrenem una nova interfície de borsa de treball vinculada a l’eina de gestió de persones Factorial, una eina que fa molt més fàcil el diàleg amb les persones candidates i la presentació de la nostra proposta de valor, tot en un format obert i transparent. La secció de talent, a més, creix com un espai on consultar les avantatges de treballar al CREAF, els serveis de desenvolupament de carrera que s’ofereixen i les possibilitats de rebre assessorament per arribar al CREAF amb una beca MSCA o ERC amb màxima puntuació.

 

Tot el material a un sol clic

Una de les novetats més esperades és el portal de projectes, iniciatives, eines i manuals. Un espai on qualsevol persona pot consultar els projectes actius o passats del CREAF, recuperar totes les eines desenvolupades i descarregar productes de la nostra recerca com manuals o protocols de tots els àmbits que estudiem.

D’altra banda, si una cosa diferencia el CREAF de molts altres centres de recerca és la seva capacitat de generar continguts de divulgació. Així, aquesta nova web abandona el concepte de blog que tenia fina ara i recupera tots els articles generats des del 2011 en un nou portal de continguts, integrat dins del web, que evoluciona i ofereix formats més variats, com vídeos, entrevistes, galeries fotogràfiques o articles d’opinió, tot en un sol lloc i vinculat a un butlletí mensual que reben ja prop de 7000 persones d’arreu del món.

 

Nora Soler Pastor

“Esperem que la nova web del CREAF sigui inspiradora per molta altra gent que es troba en el punt en el qual estàvem nosaltres fa un any. Trobar referents ha estat un exercici difícil i, tot i que pensem en els propers evolutius, estem molt orgulloses del producte final”, 

Nora Soler Pastor, webmaster i dissenyadora.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF