El CREAF participa en la 5a Setmana de la Ciència de l'escola L'Olivera
L'escola L'Olivera, de Sant Cugat del Vallès, celebrà del 4 al 8 d'abril la Setmana de la Ciència. Enguany s'ha arribat a la cinquena edició i un any més compta amb la participació molt activa per part d'investigadors del CREAF, especialment de l'Eva Castells.
Amb més d'una cinquantena de tallers, l'alumnat de l'escola L'Olivera ha pogut conèixer més de prop la ciència que es desenvolupa ben al voltant del seu món. I és que totes les activitats que s'han fet durant aquests cinc dies han estat a càrrec de pares i mares o coneguts propers que es dediquen a diversos camps de la ciència. "Aquest any tenim més de 50 tallers i xerrades, amb el que hem aconseguit que, cada dia, cada grup classe dediqui com a mínim una hora a la Ciència", comenta l'Eva Castells, investigadora associada al CREAF, mare d'una alumna de l'escola i la impulsora d'aquesta iniciativa fa cinc anys.
Com cada any, la Setmana de la Ciència gira entorn d'una temàtica. Aquest s'ha volgut conèixer més de prop el món dels invents. Altres temes que s'havien tractat en anys anterior han estat el fons marí —"vam fer un mural i semblava que estiguessis realment sota el mar", recorda l'Eva—, els ecosistemes mediterranis, i l'astronomia.
L'objectiu d'aquesta Setmana, explica l'Eva, és estimular el pensament crític, el raonament i la creativitat dels nens i nenes de l'escola a través de les possibilitats que ofereix el mètode científic. Els tallers i xerrades les imparteixen persones directament vinculades a la ciència, entre les quals hi ha enguany l'Eduard Pla i la Rosa Cañizares del CREAF, a part de l'Eva Castells.
A més de ser una activitat dirigida cap a l'alumnat, la Setmana de la Ciència també va encaminada cap a mostrar al professorat que ell mateix pot ser capaç d'integrar la ciència en el dia a dia de l'aula.
En aquest àlbum de Flickr podeu trobar algunes fotografies del taller que va desenvolupar la Rosa Cañizares el passat 8 d'abril sobre sòls i la fauna que hi viu.