26/01/2023 Notícia

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparteix

Avui és el Dia Internacional de l'Educació Ambiental, una data que posa en valor la l'aprenentatge al voltant de la natura i que representa una de les motivacions del CREAF. L’ecologia ens mou i l’educació, també! Per això, hem posat en marxa un projecte amb l’àrea educativa de la Fundació Kilian Jornet (FKJ), que coordina la Núria Brugada, per treballar estretament amb les escoles i explicar la situació actual de pèrdua de biodiversitat als nostres ecosistemes. 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica. L’esportista català també ha entrevistat Josep Maria Mallarach per entendre millor els valors de la biodiversitat i Carlos Lalueza per la component genètica. Un total de 15 centres de secundària es van apuntar al projecte, implicant-se així en el medi natural del seu entorn i aprenent sobre la importància d’aquest i de la biodiversitat que acull.  

A més d’apropar aquest coneixement als Instituts, el projecte ha permès obrir el debat a l’alumnat per entendre les seves preocupacions al voltant de la crisi de biodiversitat. Això és així perquè durant la xerrada es van donar resposta a un seguit de preguntes que havien fet ells mateixos prèviament i que anaven dirigides als científics i científiques ponents. Així mateix, aquesta informació es va traslladar a uns clips breus pensats per educació primària

Per tal d’afermar aquesta col·laboració entre el CREAF i la FKJ i portar-la més enllà de l’assessorament dels últims mesos, firmarem un conveni durant el 2023 que busqui una promoció conjunta d’activitats d’educació ambiental i que puguem seguir compartint el coneixement del nostre entorn amb la mainada. 

Si voleu recuperar les entrevistes i conèixer més sobre la biodiversitat: 

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!