Kate Johnson
Com a investigadora postdoctoral Marie Skłodowska-Curie al CREAF (va començar el setembre de 2024) investigo com la variació en els trets fisiològics de les plantes (incloent l'embòlia del xilema i els trets relacionats amb la pèrdua d'aigua de les fulles (gmin i TLP)) poden estar relacionades amb la capacitat de les plantes per sobreviure a la sequera, juntament amb el Prof. Jordi Martínez Vilalta i la Prof. Eva Castells Cabell.
L'any 2022 vaig ser becària postdoctoral Fulbright a l'escola de Biologia Orgànica i Evolutiva de la Universitat de Harvard (EUA) i a l'Escola del Medi Ambient a la Universitat de Yale (EUA). Durant aquesta beca vaig estudiar com la congelació danya les fulles joves i com l'anatomia impulsa la propagació de l'embòlia del xilema durant la sequera.
Com a investigadora postdoctoral al laboratori d'Investigació en Ecologia Vegetal de l'Institut Federal Suís d'Investigació Forestal, Neu i Paisatge (Suïssa) entre juliol de 2023 i agost de 2024, em vaig centrar en com l'aclimatació a llarg termini a la calor i la sequera influeix en les toleràncies dels arbres a aquests factors estressants.
Abans d'això, vaig cursar estudis de grau i postgrau a la Universitat de Tasmània (Austràlia). La meva tesi doctoral titulada "Come with me on journey through Xylem and Space" va investigar com l'aire (embòlia del xilema) s'estén pels arbres a múltiples escales mitjançant càmeres òptiques i raigs X (MicroCT).
També estic molt interessada en la comunicació científica i la connexió entre ciència i art. Cogesto un podcast i una plataforma de comunicació científica premiada i gestionada per voluntaris: "That's What I Call Science", col·laboro amb artistes i m'encanta pintar i escriure poesia.