Collaborate

We live in difficult times.The climate emergency, the biodiversity crisis and a human health that is at risk. At CREAF we work to understand these crises by carrying out research in ecology of excellence to obtain rigorous and reliable scientific evidence, to find solutions and transfer them to society . Thus, together we can join efforts to stop or reduce their impacts.

But we can't do it alone! Will you help us move ecology towards a habitable planet? 

Arbre amb llum a través de les branques

Com vols col·laborar?

Donacions

La teva donació ens ajuda a crear beques i ajuts a la recerca de suport al talent investigador i promoure un entorn laboral saludable amb infraestructures d’alta qualitat, per accelerar la nostra recerca científica en ecologia i la seva divulgació. Volem un planeta on la natura i les persones avancin juntes. T’hi sumes?

Col·laboració corporativa

Si compartiu els nostres valors i compromís amb la sostenibilitat de la ciència i el planeta, ara us oferim oportunitats per ajudar-vos a enfortir la vostra RSC-Pla de Sostenibilitat, alineant-vos amb els ODS-Agenda 2030 amb valor afegit! El vostre suport ens ajuda a accelerar en la nostra generació i transferència d’evidències científiques per prendre les millors decisions i impulsar solucions efectives per l’emergència climàtica!

Filantropia planificada

T’agradaria organitzar una iniciativa solidaria, contribuir amb una donació en espècies o amb un producte solidari, o explorar com pots deixar empremta en la ciència i en el futur de la natura amb el teu llegat o herència? Parlem-ne!

Al CREAF compartim la nostra missió amb persones, fundacions i empreses compromeses que ja col·laboren amb nosaltres.

Per això, oferim noves oportunitats de col·laboració amb la societat. Volem que el coneixement i les eines generades pel nostre personal  científic sigui útil per a tothom i que junts liderem el canvi per un planeta sa!

En què pots ajudar?

Actualment teniu l’oportunitat de donar suport directament al CREAF mitjançant tres fons institucionals filantròpics. Podeu escollir l’opció que més us ressoni:

Centre d'excelència

FONS CENTRE D'EXCEL·LÈNCIA

Ens permet avançar les fronteres de la ciència en un entorn laboral segur, amable i eficient. Recolzeu directament els nostres recursos estructurals limitats per accelerar la nostra recerca on fa més falta: material i equipament tècnic pels projectes científics -especialment pel treball de camp-, millora d'infraestructures i adequació d'espais de treball del personal per la millora de l'entorn laboral, etc.  

Ciència ciutadana

FONS PER LA CIÈNCIA CIUTADANA

Ens permet continuar millorant la transferència directa del coneixement científic a la ciutadania i el seu compromís ambiental. Impulsa i dinamitza els projectes de ciència ciutadana del CREAF per junts promoure i liderar una ciència oberta i participativa en tot el procés científic, basada en la cooperació directa de la ciutadania com a 'voluntaris científics'.  

Boscos del futur

FONS RECERCA PELS BOSCOS DEL FUTUR

Ens permet contribuir a millorar el situació dels boscos mediterranis, ajudant-nos a promoure una gestió forestal intel·ligent (basada en la recerca forestal) i al talent investigador del centre. Unim forces per protegir els boscos del futur! Inclou i. Beques d'Ajut a la Recerca al suport Talent Jove i Sènior perquè puguin continuar avançant en la seva recerca ), i ii. Beques Científiques per promoure la ciència forestal aplicada responsable, sostenible i en un entorn laboral eficient.

Gràcies al vostre suport, la recerca científica en ecologia del CREAF pot comptar amb un nou impuls per:

Nature Based Solutions

Avançar contribuint a problemàtiques ambientals de gran impacte socioeconòmic

Big data

Treballar per crear i aportar coneixement i metodologies innovadores   

Agricultura Regenerativa

Fomentar la sensibilització ambiental  

Citizen science

Impulsar l'intercanvi de coneixements  

...per la promoció d’una nova Cultura Científica i Ambiental a la societat! 

Beneficis fiscals

La teva donació et pot costar menys!

Ara et podem oferir majors avantatges fiscals, siguis persona o entitat, la teva contribució a la ciència té premi! 

Iñaki Irisarri, Director Fundació Caixa d’Enginyers

Col·laborar amb CREAF és una experiència enriquidora i és un orgull per a nosaltres saber que sumant esforços ajudem a impulsar projectes científics qu e generen un impacte positiu en la societat i en el medi ambient. La nostra motivació inicial va sorgir del compromís comú per fomentar la investigació ambiental i la divulgació de coneixements para generar un impacte positiu en el planeta i les persones. Des de la Fundació Caixa Enginyers, compartim la convicció que la tasca de CREAF és clau per avançar en la protecció de la biodiversitat i el desenvolupament sostenible.

Iñaki Irisarri, Director Fundació Caixa d’Enginyers

Professor Rafael I. Barraquer, Director del Centre d’Oftalmologia Barraquer

A Barraquer volem cuidar del nostre entorn i gual que ho fem dels nostres pacients. En aquest sentit, el nostre projecte Tinguem Vista i la col·laboració amb el CREAF han estat claus per assolir aquest objectiu. Creiem fermament que les aliances entre entitats fan possible la consecució de fites molt més grans i ens congratula haver contribuït a la recerca que duen a terme.

Joan Pino

Ester Prats

L'aportació de la Fundació Caixa d'Enginyers ens ha permès sentir-nos més recolzats en la gestió diària del nostre projecte i observatori de ciència ciutadana a la vegada que ha facilitat el contacte entre els mateixos projectes de ciència ciutadana del CREAF. En aquest sentit, s'han generat sinergies molt interessants i la capacitat d'impacte de les propostes de ciència ciutadana del conjunt del CREAF s'ha vist clarament impulsada.

Ester Prat, tècnica del CREAF

Rebre aquest premi d'ajut a la recerca és molt motivador. Demostra que es valora la feina que fem i m'ajuda a encarar amb moltes més ganes i entusiasme aquest projecte.

Gerard Codina, investigador predoctoral
Premi Beca Impulsa Barraquer d’ajut al talent jove, Fons Boscos del Futur

Alineació amb els ODS - Agenda 2030 

Comunitat mecenes - Amics CREAF

Donants individuals

AMICS I AMIGUES CREAF

Donants individuals

Aliançes estratègiques

Fundació agermanada

La Fundació Terra dona suport a la ciència del CREAF a través d’un acord de col·laboració per impulsar la recerca i la difusió dels resultats i de les possibles solucions. La Fundació Terra dona el 100% de les donacions que rep al CREAF.

Resolem tots els teus dubtes

A QUÈ ES DEDICARÀ LA MEVA DONACIÓ?

Gràcies a la teva generosa contribució, podrem impulsar la ciència d’excel·lència per junts aconseguir una única salut del planeta i de les persones! Actualment, teniu l’oportunitat de col·laborar amb el CREAF mitjançant tres opcions, entre les quals podeu escollir la que més us ressoni:

  • Fons centre de Ciència d'Excel·lència  
    dona suport a la missió i el treball del CREAF per avançar les fronteres de la ciència fent de pont entre el món acadèmic, les administracions, el sector privat i la societat, en un entorn laboral segur, amable i eficient
  • Fons per la Ciència Ciutadana  
    impulsa i dinamitza els projectes de ciència ciutadana del CREAF, per junts promoure i liderar una ciència oberta i participativa en tot el procés científic, basada en la cooperació directa de la ciutadania com a 'voluntaris científics'
  • Fons recerca pels Boscos del Futur 
    inclou i. Beques d'Ajut a la Recerca (suport al Talent Jove i Sènior perquè pugui continuar avançant en la seva recerca líder), i ii. Beques Científiques (promoció d'una ciència forestal aplicada responsable i sostenible, acompanyada d'un entorn laboral eficient)

Si voleu unir-vos a la ciència i acompanyar-nos en la nostra missió com a donants-col·laboradors del centre, tindreu l’oportunitat de formar part de la nostra creixent Comunitat de Mecenes i Amics-amigues CREAF.

QUIN ÉS L’IMPACTE DE LES DONACIONS AL CREAF?

Les donacions i ajuts al CREAF ens ajuden a avançar la Ciència d’Excel·lència en Ecologia, i la seva transferència de coneixement i innovació, a través del nostre treball, perquè puguem continuar aportant respostes i solucions per junts adaptar-nos i als nostres ecosistemes als majors reptes del Canvi Global i així poder fer-hi front plegades/ats!  

Gràcies a les vostres generoses contribucions, podem:  

  • recolzar al talent del personal investigador més jove així com consolidar el talent sènior (beques i ajuts directes a la recerca doctoral, post-doctoral i sènior), cuidant del desenvolupament personal amb igualtat d’oportunitats
  • desenvolupar noves solucions per l’emergència climàtica (noves eines digitals i metodologies, projectes demostratius, projectes participatius de governança etc.)
  • continuar produint l’evidència científica que cal per  
    • informar a administracions públics-polítiques-gestors (informes, guies, manuals, formacions etc.)  
    • capacitar a persones amb eines i coneixement per prendre les millors decisions al debat públic (xerrades, tallers participatius, formacions etc.)
  • difondre la nostra ciència d’excel·lència en ecologia, canvi climàtic i biodiversitat a la societat per impulsar una cultura del coneixement i ambiental responsable (capacitació de la societat a través de la divulgació científica, conscienciació i educació ambiental, cooperació i participació en voluntariats científics, vocació científica, igualtat d’oportunitats etc.)
  • fer de pont per continuar unint esforços de tots els actors del territori per la millora del nostre entorn de manera integral i sostenible en el temps
    Com a centre públic, informem de manera oberta i transparent anualment als nostres col·laboradors, així com a tot el públic que accedeixi als nostres canals de comunicació, de les línies de treball que s’han pogut promoure, potenciar, accelerar i innovar gràcies a les contribucions de la nostra creixent Comunitat de Mecenes i Amics-amigues CREAF. 
¿PER QUÈ FER LA MEVA DONACIÓ AL CREAF?

L'ecologia ens mou! El CREAF és un centre de recerca públic que aporta evidència científica i solucions per resoldre els majors i complexos reptes que afronta el planeta i societat del segle XXI de gran impacte sòcio-econòmic-ambiental (pèrdua de biodiversitat, canvi climàtic, escassetat d'aigua, gestió dels boscos, canvi en usos del sòl, etc.). Portem +35 anys aportant coneixement i eines pel món: conservació, gestió i adaptació del medi ambient i la societat al canvi global. Amb una visió global i holística, abordem cada repte, amb un focus especial en el Mediterrani (extremadament vulnerable al canvi climàtic). 

 

Si compartiu els nostres mateixos valors i voleu unir-vos a la nostra ciència col·laborativa, acompanyant-nos en la nostra missió com a donants-col·laboradors del centre tindreu l’oportunitat de formar part de la nostra creixent Comunitat de Mecenes i Amics-amigues CREAF: anem de la ma de la ciència per una societat del coneixement rigorós i fiable per junts aconseguir la nostra salut global

QUINS AVANTATGES FISCALS PUC GAUDIR PER LA MEVA DONACIÓ?

Ara la teva donació et costa encara menys, siguis persona o entitat/autònom! Et podem oferir avantatges fiscals per la teva donació/ajut econòmic (desgravació declaració renda a nivell nacional/al tram autonòmic, IS o despeses anuals), mitjançant dues vies principals:  
A) fer la donació directament al CREAF 
B) fer la donació a través de la nostra fundació agermanada, la Fundació Terra 

A més, el vostre compromís sostingut i el suport a la ciència, té premi! Amb les millores legislatives autonòmiques, i també a nivell estatal, teniu l’oportunitat d’accedir a majors beneficis amb la recurrència de les vostres contribucions formant part de la nostra creixent Comunitat de Mecenes i Amics-amigues CREAF

Trobaràs tots els detalls del beneficis fiscals que pots gaudir aquí > fundraising-pdf-fiscals-cat.pdf (creaf.cat)  

Si estàs interessada/at i necessites conèixer més detalls d’aquestes avantatges, si us plau, contacta’ns a filantropia@creaf.uab.cat i t’ajudarem en el teu procés de donació a través del CREAF o a través de la Fundació Terra, com prefereixis. 

QUIN ROL TÉ LA FUNDACIÓ TERRA?

La Fundació Terra és la fundació agermanada del centre, que vehicula ajuts de mecenatge científic al CREAF (partner científic principal) com al seu partner fiscal. La fundació vol contribuir en potenciar i promoure  la ciència del CREAF, ajudant a vehicular donacions i altres ajuts econòmics al CREAF de particulars, fundacions i empreses en concepte de contribucions efectuades per tercers a favor del centre (custodia en forma de dipòsit i traspàs periòdic al CREAF, Convenis de Col·laboració Empresarial de la Llei de Mecenatge Estatal, rebuts, etc.), oferint així més opcions d’avantatges fiscals pels col·laboradors. La fundació aporta d’aquesta manera suport institucional estratègic als projectes i les activitats científiques i divulgatives del CREAF, tot plegat regulat a través d’un acord marc d’aliança institucional CREAF-Fundació Terra, per ajudar a impulsar la recerca i la difusió dels resultats i de les possibles solucions a l’emergència climàtica com a part de la seva missió fundacional.   

PER QUÈ NECESSITA EL CREAF FILANTROPIA-MECENATGE?

Com a centre públic constituït sense ànim de lucre, tots el finançament que rebem per la nostra activitat ho reinvertim en el nostre propòsit. Ens trobem amb reptes institucionals creixent de l’inestable i fluctuant context sòcio-polític-econòmic que posa en perill la nostra estabilitat i sostenibilitat per continuar fent recerca d’excel·lència en ecologia per protegir la salut del nostre planeta. Per això ens reinventem i millorem innovant en la diversificació de la nostra estratègia per poder seguir assolint la nostra missió, visió i valors. Una d’aquestes innovacions, es materialitza en la nostra pròpia estratègia de filantropia científica del CREAF. 

El nostre compromís per crear cultura de la filantropia per la ciència, té com a objectiu oferir oportunitats a les persones i entitats amb qui compartim els nostres valors institucionals -compromeses amb la recerca ambiental de qualitat i amb la salut del planeta-, que hi connectin i empatitzin, perquè es puguin involucrar directament amb la nostra ciència col·laborant amb la nostra causa. Per això, es requereixen aquestes noves estratègies institucionals i professionalitzades, que ens permetin: 

  • fer de pont entre ciència-societat per junts ser motor del progrés i canvi social-ambiental que necessitem per protegir la nostra salut global 
  • teixir sinergies entre el CREAF i el sector privat (entitats i persones) per a accelerar l’impacte social de la I+D+i per poder tothom estar millor preparats/ades pel futur  
  • potenciar una ciència aplicada col·laborativa que resolgui reptes globals, amb un major valor per a la societat i les entitats privades, col·laborant amb tots els agents clau del territori 
  • potenciar i consolidar vies de finançament complementaries i diverses que permetin millorar, consolidar i elevar el nivell d’excel·lència de la recerca en ecologia i ciència aplicada i divulgació realitzada al centre; assegurant alhora la nostra competitivitat i sostenibilitat institucional del CREAF 
¿EN QUE CONSISTEIX EL PROGRAMA DE FILANTROPIA DEL CREAF?

El programa té l’objectiu principal d’impulsar la ciència d'excel·lència i millorar la seva aplicabilitat per un major impacte social, garantint així que els resultats es corresponguin amb les necessitats i valors de la nostra societat i que siguin útils a llarg termini. Per això, ara oferim noves i diverses oportunitats perquè la societat (tant entitats com persones particulars) pugui col·laborar i donar suport directe a la recerca científica del CREAF a través del mecenatge social, la inversió d’impacte en RSC sostenible i la filantropia estratègica planificada. 

Gràcies al generós suport de persones i entitats compromeses, la nostra creixent Comunitat de Mecenes i Amics-amigues CREAF, estem un pas més a prop d’aconseguir junts un futur resilient per la nostra salut i la del planeta. 

ES TENEN EN COMPTE ASPECTES ÈTICS I REPUTACIONALS EN LES COL·LABORACIONS?

Des del inici, tenim el nostre propi ‘Codi ètic i de Bones Pràctiques amb el Sector Privat’ del CREAF, basat en estàndards nacionals i internacionals, gestionat per la nostra Coordinadora de Filantropia i revisat periòdicament per la nostra pròpia Comissió de Filantropia interna del centre i un Consultor extern expert en Filantropia Internacional. 

LA GENT DONA DINERS A LA CIÈNCIA?

Sí, i tant! Per això, per exemple, es van crear ja fa uns anys plataformes digitals de Crowdfunding exclusives per a projectes científics (i.e. Goteo), al haver-hi cada vegada més demanda i reconeixement per part d’una societat compromesa amb una cultura del coneixement rigorós i fiable, que vol conèixer i entendre el seu entorn. Hi ha molts casos d’èxit al món en mecenatge i altres formats de finançament col·laboratiu per a donar suport a la recerca científica. Certament, la majoria fins ara son a EEUU on hi ha centenars d’anys de tradició en la captació de fons i filantropia social (la societat està molt conscienciada en temes del poder i l’impacte del mecenatge social); però també hi ha cada vegada més casos a Europa dels últims 20-30 anys (i.e. https://www.ihes.fr/soutien/). 

QUE VOL DIR FILANTROPIA?

La paraula filantropia significa “amor per la humanitat” en el significat grec original. Centrant-se en el que pot fer millor quan està en el seu millor moment, quan algú l'utilitza com la seva eina personal de canvi: servir, recolzar, resoldre, catalitzar, innovar i associar-se amb els altres per aconseguir junts canvis significatius en la nostra comunitat, nació, societat i planeta. 

PER QUÈ LA CIÈNCIA NECESSITA LA FILANTROPIA?

L'augment de la competitivitat i l'escassetat de recursos per la recerca i pel mediambient (deguda a les fluctuacions del context sòcio-polític i la critica crisi econòmica de fa uns anys) han provocat que el sector de la recerca en i de l’ecologia es trobi en un model de finançament precària i insostenible. Les principals necessitats globals encara son: 

  • formar, retenció i estabilitat pel millor talent investigador 
  • assegurar la igualtat d'oportunitats (JEDI) 
  • R+D i transferència de coneixements al més alt nivell d'excel·lència 
  • comptar amb les millors infraestructures d’un centre de recerca públic 
  • accelerar l’impacte social de la recerca científica 

 Per això, els nostre sector de la recerca universitària pública es troba actualment en una nova etapa de diversificació i innovació amb noves col·laboracions intersectorials, ja que com a institucions ens enfrontem al repte creixent de diversificar les nostres fonts de finançament, per la qual s'està professionalitzant i integrant una nova estratègia basada en la filantropia institucional.   

 L’estratègia de Filantropia Científica del CREAF representa un marc de col·laboració estratègic directe entre la ciència i la societat en el qual ens impliquem unint esforços amb empreses, fundacions i persones donants amb qui compartim valors en els majors reptes que vivim coma societat i les possibles solucions conjuntes. L’objectiu final: obrir noves oportunitats de finançament complementari pel talent investigador, promovent la col·laboració pública-privada com a via finançament directe (a través de donacions, patrocinis i altres diversos formats d’ajuts filantròpics) que ens permeti fomentar una recerca més aplicada, per a accelerar l'impacte sòcio-econòmic-ambiental de la nostra recerca. Per això, el CREAF  com a centre públic constituït sense ànim de lucre va iniciar aquesta nova estratègia a finals del 2019, amb una nova Oficina especialitzada en la gestió d’aquestes relacions col·laboratives amb el sector privat (empreses, fundacions i particulars) amb qui compartim interessos comuns, i així ser capaços d’entendre les necessitats actuals de la societat i crear propostes de valor conjuntes win-win per abordar-les, gestionant aquestes col·laboracions de manera professional, estratègica, honesta i transparent. 

QUINA LABOR REALITZA EL CREAF?

El CREAF (Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals) és un centre de recerca públic dedicat a l'ecologia terrestre i l'anàlisi del territori, constituït en 1987 com a consorci sense ànim de lucre. La nostra missió és fer de pont entre el món acadèmic, les administracions, entitats privades i la societat, fomentant la sensibilització i l'intercanvi de coneixements col·lectius per a la protecció del planeta. Som centre referent a Europa i «Hub» Mediterrani de ciència i innovació en ecologia, premiat per segona vegada consecutiva amb el distintiu de Centre d'Excel·lència Severo Ochoa -únic en ecologia terrestre- (Ministeri Ciència i Innovació), el distintiu de Centre CERCA ‘A’ (Catalunya), i el premi HRS4R (Comissió Europea).  

El nostre equip compta amb una mitjana de 250 persones de múltiples nacionalitats, i comptem amb una política OTM-R, el nostre propi Comitè i Pla d'igualtat d'oportunitats (JEDI -Justícia, Equitat, Diversitat i Inclusió), i nostra pròpia Responsable i Estratègia d'Impacte Social de la Recerca. 

Compromís i bones pràctiques

Notícies relacionades 

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

0 resultats

No hi ha cap Article

Persona de contacte

alicia_cardona.jpg

ALICIA CARDONA BARREÑA

COORDINADORA DE FILANTROPIA I ALIANCES ESTRATÈGIQUES

Tens preguntes, idees o suggeriments? 
Cap problema! Som aquí per ajudar-te! 
Per qualsevol qüestió, o si simplement vols més informació, contacta amb l’Alicia Cardona - Oficina de Filantropia i Aliances