11/11/2019 News

La plataforma de coneixement Prismàtic compleix tres anys!

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Share

El novembre de 2016 es va posar en marxa amb molta il·lusió i confiança per enfortir l'agenda comuna ciència-gestió. Ara compta ja amb la participació de catorze entitats catalanes que aporten la seva expertesa en patrimoni natural i biodiversitat. Fem un recull de les cinc fitxes més consultades.

El trencapinyes (Loxia curvirostra) és una petita au passeriforme. CC0 - Public Domain.
El trencapinyes (Loxia curvirostra) és una petita au passeriforme. CC0 - Public Domain.
  • Gestió forestal compatible amb la diversitat d'ocells

Una fitxa del CTFC i el CREAF feta a partir d'un article del 2018 que demostra com les aclarides als boscos poden afavorir l'abundància d'ocells forestals. Consulta-la.

  • El foc ha estat decisiu en la configuració del paisatge pirinenc

Una fitxa del  Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) de l’UAB que explica curosament un article del 2013, on s'avalua la incidència de l'activitat humana (en multitud d'àmbits) en el límit superior del bosc. Consulta-la.

  • Què volen saber els gestors sobre boscos mixtes i quines respostes els dóna la ciència?

Fitxa del CREAF sobre un estudi publicat al 2018, que reflexa les 10 preguntes més demandades sobre gestió forestal en un procés participatiu. Consulta-la.

  • Els plàstics, la nova amenaça dels ecosistemes costaners

Una fitxa del CEAB–CSIC (2018) sobre els microplàstics i la seva dispersió al Mediterrani. La zona d'estudi són les Balears. Consulta-la.

  • Èxits i fracassos en la gestió dels sistemes dunars

Fitxa de la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis, feta a partir d'un manual de gestió publicat al 2016 i els seus resultats precisos sobre què funciona (i què no) en la conservació de dunes. Consulta-la.

 

Què és el Prismàtic?

La Plataforma de Coneixement per a la Gestió del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, el Prismàtic, és una plataforma d’accés obert dissenyada per ajudar a la presa de decisions durant la planificació i gestió del patrimoni natural i la biodiversitat a través d'un recull d'estudis, manuals, informes, en forma de fitxes divulgatives.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Prismàtic amb l’objectiu de donar suport al disseny i a la implementació de polítiques de gestió del medi natural i de la biodiversitat més sòlides, efectives i basades en l’evidència científica. La plataforma està coordinada pel CREAF i vol aglutinar el màxim d’evidència científica sobre temàtiques ambientals.

 

Related news

News
IPBES Namibia
News

IPBES publishes two reports to transform the way we engage with nature, conserve it and survive

News
IPBES CREAF
News

CREAF Participates in IPBES's First Plenary in Africa

News
DORI
News

CREAF commits to open research information