News

La plataforma de coneixement Prismàtic publica la seva primera memòria anual

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Share

El document recull les fitxes publicades durant el 2019 per les diferents entitats de recerca que hi participen, que actualment ja són disset. També s'hi poden trobar altres dades sobre la plataforma, la jornada anual que organitza i bibliografia.

La iniciativa, que busca enfortir l'agenda comuna entre la recerca científica i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat, compta ja amb un recorregut de gairebé quatre anys i publica ara la seva primera (de moltes!) memòria anual.

>> Podeu consultar-la en aquest enllaç <<

Què és el Prismàtic?

El Prismàtic és una plataforma de coneixement d’accés obert dirigida a les persones que treballen en la planificació i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. Va néixer per iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de donar suport al disseny i la implemetació de polítiques ambientals més sòlides, efectives i basades en l’evidència científica.

Aquest espai digital recull el coneixement d’avantguarda que generen els centres de recerca i altres organismes de Catalunya a partir de la producció científica publicada (articles, manuals, informes, jornades...). L’espai té un cercador intuïtiu i fàcil d’utilitzar, que dóna accés a unes fitxes-resum que exposen els resultats científics en un llenguatge accessible. Aquesta cerca d’un diàleg entre les persones gestores i investigadores s’emmarca en l’objectiu 1.1 de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030 de la Generalitat de Catalunya. 

No obstant, el Prismàtic és molt més que la seva pàgina web, l’espai digital que va néixer fa uns anys. Ara, compta també amb un butlletí mensual que recull les novetats de la plataforma, un compte de Twitter per ampliar-ne la difusió i diverses jornades anuals que permeten l’intercanvi presencial entre la ciència i la gestió.

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Rising atmospheric CO2 could widen inequalities in rice production between high- and low-income countries