News

Neix InvaNET, la xarxa estatal d'investigació sobre espècies invasores

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Share

El CREAF i altres nou entitats de recerca conformen la nova ‘Red Temática sobre Invasiones Biológicas’ (InvaNET). Una xarxa coordinada per la Universitat de Girona que vol recopilar i posar a punt la informació que existeix a nivell estatal sobre les espècies exòtiques actuals i potencials per tal d’incidir en la seva prevenció i control.

La xarxa d’investigació InvaNET s’ha creat aquest any 2020 i entre els seus objectius principals cal destacar la recopilació de totes les espècies invasores que es troben a l’estat espanyol, mitjançant un escaneig d’horitzó (horizon scanning), i recollir la bibliografia existent sobre la gestió que necessiten. Aquest coneixement serà traslladat als òrgans que s’encarreguen del seu control i erradicació (als casos en que encara és possible) .

Un altre objectiu d’aquesta xarxa és fer arribar els resultats de la seva recerca a la societat en general, i especialment a determinats col·lectius socials i professionals que poden incidir més en el control de les espècies exòtiques, com els viveristes o els pescadors esportius. Així mateix, un dels objectius bàsics de la xarxa serà potenciar la col·laboració entre els principals equips de recerca de l’estat en invasions biològiques que integren aquesta xarxa, afavorint l’intercanvi de coneixement i experiències entre ells i amb altres equips europeus.

Pàgina principal del web d'invaNET.
Pàgina principal del web d'invaNET.

Les i els representants dels diversos equips que hi participen es poden trobar a l’apartat corresponent de la pàgina web. El representant del CREAF és en Joan Pino. En el marc d’InvaNET, i a través de la seva experiència prèvia en projectes com EXOAQUA o EXOCAT, el CREAF vol contribuir especialment al coneixement de les vies d’entrada de les espècies exòtiques i de les potencials invasores que encara no han arribat a Espanya.

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Rising atmospheric CO2 could widen inequalities in rice production between high- and low-income countries