21/05/2021 News

El Prismàtic busca l’opinió de persones dedicades a la gestió i la planificació del medi natural per créixer

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Share

La plataforma de coneixement Prismàtic que va néixer al 2016 es fa gran i ja compta amb una vintena d’entitats de recerca catalana a la família. Això ha permès que aglutini més de 300 fitxes divulgatives amb informació rellevant sobre el patrimoni natural i la biodiversitat i un cicle de jornades temàtiques #cafèprismàtic ben exitós! Ara, és el moment de revisar-se i llança una enquesta dirigida al seu públic principal: gestores, consultores, regidores, tècniques d’ajuntaments, associacions, fundacions... persones implicades en la presa de decisions i que vetllen pel bon funcionament del medi natural.

La informació recollida en l’enquesta, que respon a preguntes com l’ús de l’eina en el dia a dia i la periodicitat de consulta, permetrà afinar-la i apropar cada cop més la ciència a la gestió. Ens ajudes?

Què és el Prismàtic?

El Prismàtic és una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat per apropar la recerca que es fa en gestió del patrimoni natural a Catalunya als gestors i tècnics de l’administració o de l’empresa. És una plataforma col·laborativa en la qual participen els actors de recerca catalans que generen informació contrastada i innovadora en aquest camp.

Treballa amb unes fitxes que resumeixen, en un llenguatge planer i directe, els continguts científics que provenen d’articles científics, manuals, informes, etc. Alhora, Prismàtic vol crear diàleg entre gestió i investigació i per això facilita a cada fitxa el seu contacte directe a través del correu electrònic i modera trobades entre ambdós actors.

D’altra banda, Prismàtic és més que una plataforma, per això disposa de canals de comunicació propis (Twitter i un butlletí mensual) i organitza cada any unes trobades entre científics i gestors al mateix Departament de Territori i cada quinze dies el recent posat en marxa #cafèprismàtic.

Related news

Infographic
Com beuen les plantes? CREAF
Infographic

How do plants drink water?

Infographic
La importància de la fusta morta al bosc
Infographic

The importance of dead wood in forests

News
COP16 image
News

COP16, one more step but with an undercurrent of frustration