News

El CREAF celebra que ha arribat a les 20.000 seguidores amb un concurs de fils sobre ciència

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Share

Divulgar ciència no és tasca fàcil, però encara ho és menys en els mons de Twitter. La xarxa més ràpida del panorama comunicatiu ofereix moltes oportunitats, però també grans reptes per fer entendre què és el canvi climàtic, la recerca en ecologia o la conservació de la fauna i flora a tota la comunitat. Per aquest motiu, des del CREAF, celebrem amb gran il·lusió que hem traspassat la barrera de les 20.000 persones seguidores amb un concurs dedicat als fils sobre ciència i una jornada per compartir tot el coneixement après

Enfila la ciència 

Durant el mes de juny sota l’etiqueta #CREAF20K hem posat en marxa un concurs obert a tot l’Estat per divulgar històries sobre ciència en format de fil de Twitter. En total, una vintena de participants ens han explicat en català i en castellà la seva recerca, per exemple, sobre peixos invasors, sobre l’empaquetament del DNA, la plaga que afecta els pinyons de la coca de Sant Joan o l’evolució de la cabra salvatge a Catalunya. Participants que han decidit enfilar la ciència des de Tenerife, Córdoba, Ciudad Real i Catalunya.  

Podeu recuperar-los tots i aprendre’n consultant aquest moment de Twitter.


Celebrem la divulgació a xarxes! 

Per parlar sobre els fils recollits a l’Enfila la Ciència i posar en valor la comunicació científica a través de Twitter el passat dimecres 29 de juny vam muntar una jornada-festa. Ens van acompanyar l’auditora en xarxes socials i experta en màrqueting digital Pilar Yépez, l’investigador en ecologia evolutiva i divulgador científic Alex Richter-Boix i la investigadora en biomedicina i divulgadora del col·lectiu Neurones Fregides, Cèlia Ventura. Entre totes vam estar parlant sobre què vol dir comunicar ciència a Twitter, com fer-ho, què passa amb l’algoritme, quin és el futur de la xarxa i les claus per fer un bon fil científic. Però no vam estar soles! Al llarg de tot el matí vam comptar amb més d’una setantena de persones assistents. 

La primera part de la jornada va constar d’una formació d’una hora i mitja sobre Twitter, el funcionament de la xarxa en si mateixa. Va ser Yépez l’encarregada de descobrir-nos-ho amb una classe que responia als dubtes dels propis investigadors i investigadores del CREAF. Setmanes abans havien respost una enquesta sobre quines necessitats troba el personal científic a l’hora d’engrescar-se a comunicar a Twitter i la formació emmarcava la millor manera de fer-ho. 

Us recomanem molt veure-la! 

 

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Rising atmospheric CO2 could widen inequalities in rice production between high- and low-income countries