08/03/2023 News

S’aprova el decret de creació de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Share

El Govern ha aprovat el Decret de creació de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, promogut pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través del CREAF i del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. El nou organisme, que ja es va presentar l’estiu passat, ha d’organitzar i difondre la informació i el coneixement de la informació sobre el patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya amb rigor científic. Aquesta informació ha de ser la base per poder prendre les millors decisions i fer front als reptes actuals en la conservació de la natura davant els efectes del canvi global que l’afecta.

La creació de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat és una acció prioritària prevista en l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya el juliol de 2018. Té la voluntat de ser referència a Catalunya per orientar la presa de decisions en tots els temes relacionats amb la natura. La seva comesa és organitzar, integrar, tractar i difondre tota la informació disponible sobre el patrimoni natural català i esdevenir un fòrum de trobada i participació d’entitats que fan recerca científica en aquest àmbit i donar-hi accés a les persones i col·lectius que necessitin aquest coneixement per desenvolupar les seves activitats. Oferir tota aquesta informació és clau per orientar i prioritzar adequadament els esforços de gestió i planificació territorial a partir del coneixement de la nostra riquesa natural i de l’avaluació de l’estat de conservació de les espècies, els hàbitats i els espais naturals.

"Aprovar el decret consolida per fi aquest lloc de trobada entre les administracions responsables de la gestió de la natura i les institucions que fan recerca sobre medi natural a #Catalunya. L’objectiu: fer millors polítiques públiques amb el millor coneixement disponible.

Pau Sainz de la Maza, responsable de la Unitat d'informació i Coneixement de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat

Related news

Infographic
Com beuen les plantes? CREAF
Infographic

How do plants drink water?

Infographic
La importància de la fusta morta al bosc
Infographic

The importance of dead wood in forests

News
COP16 image
News

COP16, one more step but with an undercurrent of frustration