02/02/2017 Noticia

El CREAF estableix connexions a l’Àfrica en el camp de la gestió de l’aigua

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparte

El passat novembre, dues membres del CREAF van assistir a un workshop organitzat per la Comissió Europea, on també hi participava la Xarxa de Centres Africans d’Excel·lència de recerca en Aigua (NEPAD). En aquesta trobada es va presentar el projecte BEWATER com a cas d’èxit.

Presentació del projecte BeWater al workshop africà.
Presentació del projecte BeWater al workshop africà.

El BeWater ha arribat al seu acte final, però ha quedat plasmat com a exemple de bona pràctica en ciències de l’aigua i com a iniciativa innovadora pel seu caire participatiu. Una mostra n’és que la seva coordinadora, l’Anabel Sánchez, va ser convidada a presentar el projecte en una trobada científica a Ghana. Aquesta reunió s’emmarcava dins el projecte de cooperació amb Àfrica ACEWATER 2 que coordina el Centre Comú d’Investigació de la Comissió Europea (JRC, de l’anglès Joint Research Centre). També van comptar amb la participació de la responsable de projectes internacionals del CREAF, l’Olga Roig, que va presentar l’experiència del CREAF en la gestió de programes europeus.

L’acte, celebrat a la capital ghanesa d’Accra, durant la setmana de l’1 de novembre, tenia l’objectiu de facilitar l’intercanvi de coneixements i d’afavorir la participació africana en projectes europeus. L’èxit del taller va quedar demostrat amb la nombrosa assistència de centres, institucions i governs regionals de fins a 21 països africans i 5 europeus.

Foto de grup dels assistents a la trobada.
Foto de grup dels assistents a la trobada.

“El Bewater i el CREAF van despertar molt interès entre els participants i el viatge va representar una experiència molt enriquidora per a nosaltres. Ens obre nous horitzons de col·laboració amb el continent Africà” comenta Olga Roig. L’esdeveniment va suposar una gran oportunitat per buscar sinèrgies amb centres africans rellevants, units en la xarxa NEPAD.

Les relacions estan actives i, de fet, a la presentació de resultats del BeWater a Eslovènia al març ja hi ha inscrits diferents participants del workshop africà. “És una sort tenir aquestes oportunitats de treballar amb centres d’excel·lència africans, ja que podem aprendre molt mútuament. Serà interessant explorar la participació conjunta en projectes de recerca, així aportarem el nostre granet de sorra per fer front als reptes de la societat des de la ciència” conclou la investigadora del CREAF, Anabel Sánchez.

Noticias relacionadas

Noticia
IPBES Namibia
Noticia

El IPBES publica dos informes para transformar la forma en que nos relacionamos con la naturaleza, conservarla y sobrevivir

Noticia
Impacte CREAF
Noticia

El impacto social de la investigación se consolida en la cultura científica del CREAF

Noticia
MiraMon 30 anys CREAF
Noticia

MiraMon, 30 años observando Cataluña desde el cielo