13/06/2017 Noticia

Diana Pascual i Eduard Pla coediten un llibre sobre l’adaptació de la conca Mediterrània al canvi climàtic

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparte

El llibre se centra en la reserva natural compartida entre el sud d’Espanya i el nord de Marroc. En concret, es valoren els impactes del canvi climàtic relacionats amb la disponibilitat d’aigua des d’un punt de vista ecològic, socioeconòmic i polític.  

llibre_diana_eduard

El nou llibre examina els impactes relacionats amb l’aigua que podria tenir el canvi de clima en el Mediterrani i agrupa quatre experts en l’àmbit —Dania Abdul Malak, Katriona McGlade, Diana Pascual i Eduard Pla.

L’estudi gira entorn la Reserva Intercontinental de la Biosfera del Mediterrani  (IBRM, de les seves sigles en anglès) de la UNESCO, que comprèn territoris del sud d’Espanya i nord del Marroc.  De fet, aquest llibre aprofundeix per primer cop en un cas transfronterer i es proposen mesures d’adaptació davant dels impactes esperats del canvi climàtic, considerant factors ecològics, socioeconòmics i polítics.

Segons indica l'editorial Springer aquest volum serà de gran interès “tant per tots aquells interessats en la integració de les ciències naturals i socials, com per aquells que treballen en el marc de l’aigua i el canvi climàtic”.

El títol complet del llibre és Adapting to Climate Change: An Assessment of Vulnerability and Risks to Human Security in the Western Mediterranean Basin i es pot adquirir en aquest enllaç.

Noticias relacionadas

Noticia
Jardí de pluja CREAF
Noticia

Jardines de lluvia y otras propuestas para adaptar las ciudades a las inundaciones y reconstruir las afectadas

En los medios
ZONA INUNDABLE
En los medios

Catalunya tiene en marcha importantes proyectos urbanísticos en zonas inundables

Noticia
DANA Valencia, Imatge: Domini públic
Noticia

"Las canalizaciones de los ríos y las (mal llamadas) limpiezas de los cauces aumentan la velocidad del agua y, por tanto, su fuerza destructiva"