El cultiu conjunt de quatre farratgeres afavoreix la supressió de males herbes
Els monocultius tenen molts més problemes per frenar el creixement de males herbes, el que perjudica la quantitat i la qualitat del farratge produït.
Un estudi recentment publicat a la revista Journal of Applied Ecology, demostra que a les males herbes els costa molt més desenvolupar-se en cultius que combinen diverses espècies de plantes farratgeres. Contràriament, els conreus que només cultiven una sola varietat tenen molts més problemes per eliminar les males herbes, la qual cosa pot fer disminuir la qualitat i quantitat del farratge.
Aquestes són les principals conclusions de l'estudi, liderat per la investigadora del CTFC i professora de la Universitat de Lleida (UdL), M. Teresa Sebastià, i en el que també hi ha participat la investigadora del CREAF Àngela Ribas. La investigació ha demostrat que combinant dues plantes lleguminoses i dues gramínies hi ha un 50% menys de males herbes i també es necessita aplicar menys fertilitzants nitrogenats al camp.
Podeu llegir la notícia completa a la web de la UdL i l'entrada que ha fet la revista Journal of Applied Ecology al seu blog.
ARTICLE
Conolly J., Sebastià M.T., Ribas A., et al. (2017). Weed suppression greatly increased by plant diversity in intensively managed grasslands: A continental-scale experiment. Journal of Applied Ecology. DOI: 10.1111/1365-2664.12991