09/11/2017 Noticia

Els drons permeten estudiar el comportament de les aus

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparte

Un estudi publicat recentment pel CREAF, l’ICO, el CTFC i el CSIC aprofundeix en l’estudi de les gavines rialleres en el moment de nidificar. Els resultats s’han obtingut sense interferir en el comportament habitual d’aquesta espècie gràcies a la tecnologia dron.

L'investigador del CTFC, Francesc Sardà, en el moment de llançar el dron. Autor: Gerard Bota (CC BY 2.0)
L'investigador del CTFC, Francesc Sardà, en el moment de llançar el dron. Autor: Gerard Bota (CC BY 2.0)

La investigació, que es va dur a terme a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, ha permès identificar quins factors afecten a la formació de colònies de gavines rialleres i millorar, doncs, les mesures de conservació de l’espècie. S’ha fet mitjançant un dron de menys de 2kg de pes, aparell que no interfereix en el comportament de les aus ni en els seus hàbitats, i que facilita així que els resultats siguin fiables. A més, els especialistes, entre els quals es troba l’investigador del CREAF i CTFC Lluís Brotons, recorden que també és una eina de baix cost i permet processar dades de manera ràpida.

En l’estudi, que s’ha publicat a la revista Journal of Avian Biology, s’ha demostrat que l’èxit reproductiu d’aquesta gavina depèn de l’arribada de les aus a la colònia o el lloc on fan el niu. D’aquesta manera, arribar abans i situar-se al centre del grup fa augmentar la probabilitat d’èxit.

Podeu llegir la notícia completa a l’entrada que ha preparat el CTFC.

Noticias relacionadas

Infografía
Com beuen les plantes? CREAF
Infografía

Como beben agua los árboles?

Infografía
Fusta Morta CREAF
Infografía

La importancia de la madera muerta en el bosque

Noticia
COP16 image
Noticia

COP16, un paso más pero con un trasfondo de frustración