19/02/2018 Noticia

Com podem connectar la recerca en patrimoni marí amb la seva gestió?

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparte

El passat 2 de febrer es va presentar el Prismàtic a les ‘Xerrades dels divendres’ de l’ICM. L’objectiu era donar a conèixer el projecte als membres d’aquest centre d’ambient marí i considerar la seva futura col·laboració. Amb ells, ja serien vuit centres de recerca catalans que hi participarien.

Font: Pixabay (CC0 - Public Domain).
Font: Pixabay (CC0 - Public Domain).

La trobada va girar entorn l’ús de l’evidència científica en la gestió i planificació del patrimoni natural, i com aquesta pot millorar les polítiques ambientals. Un dels inconvenients que destaquen els experts és que aquesta evidència científica no sempre està accessible per als gestors i, per aquest motiu, només un 2,1% de les decisions preses es basen en el coneixement previ científic. Altres motius serien la dificultat per extreure consells pràctics dels articles i que no hi ha pressupost destinat a tal cerca.

En aquesta línia, i comparant-ho amb altres iniciatives europees similars com l’Oppla i Conservation Evidence, es va presentar el Prismàtic. Un projecte que vol posar en contacte la informació científica d’avantguarda que es genera a Catalunya amb els gestors, polítics i/o tècnics implicats en la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat. Compta amb una plataforma www.prisma-tic.cat que recull el material científic en un format resumit i llenguatge divulgatiu, xarxes socials, un butlletí mensual i una jornada anual.

Podeu consultar-ho amb més detall a la presentació que va fer l’equip del Prismàtic durant la xerrada: Com podem connectar la recerca en patrimoni natural amb la seva gestió i planificació?

Noticias relacionadas

Infografía
Com beuen les plantes? CREAF
Infografía

Como beben agua los árboles?

Infografía
Fusta Morta CREAF
Infografía

La importancia de la madera muerta en el bosque

Noticia
COP16 image
Noticia

COP16, un paso más pero con un trasfondo de frustración