Noticia

L'observació de la Terra ajuda a prevenir les epidèmies provocades per mosquits

Comparte

L’investigador John Palmer explica el sistema de recollida i processament de dades del projecte Mosquito Alert, en una trobada mundial, organitzada per The Wilson Centre i la NASA als EUA.

JohnPalmer_NASA
John Palmer fent la xerrada a The Wilson Centre, Washington DC. Foto: NASA Precipitation

El 17% de les malalties infeccioses globals són transmeses per vectors com mosques, puces i sobretot mosquits. Conèixer les condicions ambientals en les que creixen aquests vectors és clau per frenar-ne la seva expansió i reduir els casos d'epidèmia associats a aquests animals transmissors. L’investigador John R.B. Palmer del CREAF i la Universitat Pompeu Fabra ha assistit al congrés  “Vector and Waterborne Disease Workshop” on ha explicat un mètode innovador de recol·lecció de dades globals i com l’equip de Mosquito Alert gestiona la recollida de dades de mosquit tigre i de mosquit de la febre groga, combinant la informació que prové de la participació ciutadana i la que s’obté amb els mètodes tradicionals.

Podeu llegir l'entrada completa al blog de Mosquito Alert.

Noticias relacionadas

Noticia
Nou web CREAF
Noticia

El CREAF estrena un nuevo hogar... ¡digital!

Noticia
Memòria CREAF
Noticia

CICLES, el nuevo magazine anual del CREAF

Noticia
Noticia

El incremento de CO2 en la atmósfera puede aumentar las desigualdades en la producción de arroz entre los países ricos y pobres