05/02/2019 Noticia

Investigadors del CREAF desafien la idea que la nitrificació es produeix exclusivament a sota terra

Comparte

L'activitat humana augmenta la deposició de nitrogen i altera profundament el cicle del nitrogen (N) en tot el planeta. La investigadora del CREAF Rossella Guerrieri ha treballat durant la seva beca internacional Marie Skłodowska-Curie estudiant el paper dels microorganismes de les fulles en la nitrificació. La seva hipòtesis era que aquests microorganismes fèien una contribució important al cicle del nitrogen. El portal CORDIS de la Comissió Europea ha fet un resum del seu treball.

Imagen de las acumulaciones de nitrógeno en las hojas estudiadas. Autora: Rossella Guerrieri
Imagen de las acumulaciones de nitrógeno en las hojas estudiadas. Autora: Rossella Guerrieri

El projecte NITRIPHYLL finançat amb fons europeus «tenia com a finalitat desafiar el paradigma de que l'activitat microbiana implicada en el cicle del nitrogen es dóna només a terra», afirma el coordinador del projecte, el Dr. Maurizio Mencuccini, investigador ICREA a l'CREAF . El projecte tenia com a finalitat demostrar que els microorganismes de les fulles realitzen també tasques de nitrificació, ajudant així al cicle del nitrogen abans que les fulles caiguin a terra per convertir-se en fullaraca. En col·laboració amb els socis del projecte, la Dra. Rossella Guerrieri i el Dr. Mencuccini van produir un conjunt de dades únic per a caracteritzar, d'una forma nova, 12 boscos en el marc del Programa de cooperació internacional per a l'avaluació i el seguiment dels efectes de la contaminació atmosfèrica en els boscos (ICP Forests).

Seguir llegint a la pàgina web de CORDIS

Rossella Guerrieri Webpage

Noticias relacionadas

Noticia
IPBES Namibia
Noticia

El IPBES publica dos informes para transformar la forma en que nos relacionamos con la naturaleza, conservarla y sobrevivir

Noticia
Impacte CREAF
Noticia

El impacto social de la investigación se consolida en la cultura científica del CREAF

Noticia
MiraMon 30 anys CREAF
Noticia

MiraMon, 30 años observando Cataluña desde el cielo