Notícia

Investigadors del CREAF desafien la idea que la nitrificació es produeix exclusivament a sota terra

Comparteix

L'activitat humana augmenta la deposició de nitrogen i altera profundament el cicle del nitrogen (N) en tot el planeta. La investigadora del CREAF Rossella Guerrieri ha treballat durant la seva beca internacional Marie Skłodowska-Curie estudiant el paper dels microorganismes de les fulles en la nitrificació. La seva hipòtesis era que aquests microorganismes fèien una contribució important al cicle del nitrogen. El portal CORDIS de la Comissió Europea ha fet un resum del seu treball.

Imagen de las acumulaciones de nitrógeno en las hojas estudiadas. Autora: Rossella Guerrieri
Imagen de las acumulaciones de nitrógeno en las hojas estudiadas. Autora: Rossella Guerrieri

El projecte NITRIPHYLL finançat amb fons europeus «tenia com a finalitat desafiar el paradigma de que l'activitat microbiana implicada en el cicle del nitrogen es dóna només a terra», afirma el coordinador del projecte, el Dr. Maurizio Mencuccini, investigador ICREA a l'CREAF . El projecte tenia com a finalitat demostrar que els microorganismes de les fulles realitzen també tasques de nitrificació, ajudant així al cicle del nitrogen abans que les fulles caiguin a terra per convertir-se en fullaraca. En col·laboració amb els socis del projecte, la Dra. Rossella Guerrieri i el Dr. Mencuccini van produir un conjunt de dades únic per a caracteritzar, d'una forma nova, 12 boscos en el marc del Programa de cooperació internacional per a l'avaluació i el seguiment dels efectes de la contaminació atmosfèrica en els boscos (ICP Forests).

Seguir llegint a la pàgina web de CORDIS

Rossella Guerrieri Webpage

Notícies relacionades

Reportatge
Reportatge

Quins arbres hem de plantar a les ciutats?

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?