Notícia

El CREAF participa a la iniciativa de la CE “European Innovation Partnership on Water"

Responsable de comunicación

Anna Ramon Revilla

Soy licenciada en Biología (2005 UAB) y Máster en Comunicación Científica y Ambiental (2007 UPF) . Desde 2011 soy la Responsable de Comunicación del CREAF.
Comparteix

El Dr. Eduard Pla ha sigut proposat pel CREAF com a expert assessor pel panell d’Ecosystem Services de la plataforma “European Innovation Partnership on Water” de la Comunitat Europea (CE).

Eduard Pla és expert  en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació
Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació

La European Innovation Partnership on Water (EIP on Water) és una iniciativa (actualment es troba en fase de borrador) de la Comunitat Europea (CE) per detectar oportunitats en el sector de l’aigua. S’orienta cap a la innovació i generació de nous mercats per exportar solucions més enllà d’Europa. Per a la redacció d’aquesta iniciativa, la CE va crear un comitè d’alt nivell (task force) que treballa per identificar les prioritats a defensar. A Espanya hi té dos representants, el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) i el MINECO (Ministerio de Economia y Competitividad) que defensen els interessos nacionals. Aquests representants sovint poden no ser experts en la matèria i requereixen d’assessorament per a fer propostes i contribuir a les reunions. En el cas d’Espanya, la Plataforma Tecnologica Española del Agua (PTEA) assessora als representants espanyols i per a fer-ho es nodreix dels socis que aporten l’opinió dels seus experts (científics), n’Eduard Pla un d’ells.

Un total de 3 centres Catalans participen (indirectament) en la redacció d’aquesta iniciativa: CREAF, ADASA sistemes S.A.U i la UPC.

La task force ha identificat 9 prioritats i la PTEA ha nombrat experts per a cadascuna d’elles,  creant 9 punts de consulta, per tal de poder aportar veu en totes les prioritats. N’Eduard serà l’expert proposat pel CREAF per la prioritat 8. Ecosystem Services.

  1. Water-energy nexus
  2. Water governance
  3. Financing for innovation
  4. Water re-use and recycling
  5. Water and wastewater treatment
  6. Risk management of water-related extreme events (floods & droughts)
  7. Management models and monitoring
  8. Ecosystem services
  9. Smart-technologies (incluido como tema transversal)"

La importància de ser-hi és la de lluitar perquè la prioritat 8 continuï essent tinguda en compte i per tant, continuï havent-hi oportunitats pel CREAF en participar en futurs consorcis que sorgeixin entorn aquest tema, obstant per tant, a noves fonts de finançament.

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L’increment de CO2 a l’atmosfera pot augmentar les desigualtats en la producció d’arròs entre els països rics i pobres