Notícia

Future impacts of drought and fire in Mediterranean forests: Insights from a landscape simulation model

Comparteix

Miquel de Cáceres, investigador del CTFC, impartirà un seminari el proper 4 d'abril sobre el MEDFATE, un model que pretén determinar els efectes potencials del canvi climàtic sobre l'estructura i composició dels boscos a Catalunya.

Miquel de Cáceres
Miquel de Cáceres

DIA: 4 d'abril

HORA: 15:00

LLOC: Sala de Graus II

TÍTOL: Future impacts of drought and fire in Mediterranean forests: Insights from a landscape simulation model

AUTOR: Miquel De Cáceres, CTFC i CREAF

RESUM: La idea d'aquest seminari és la de presentar i discutir el disseny i primers resultats d'un model de simulació de paisatge (MEDFATE) desenvolupat conjuntament entre el CTFC (Miquel De Cáceres, Lluís Brotons), el CREAF (Jordi Martínez-Vilalta) i el CIDE-CSIC (Juli G. Pausas). MEDFATE implementa el model de successió FATE, que simula la dinàmica de la vegetació a partir de cohorts de plantes que passen per diferents estadis (llavor, plàntula, immadur i madur), competeixen per la llum i es veuen afectades per perturbacions (events de sequera extrema i incendis). L’aplicació que presentarem està centrada en determinar els efectes potencials del canvi climàtic sobre l'estructura i composició dels boscos a Catalunya.

 

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF