Tècnic/a

Gloria Casabella Herrero

Nascuda a Madrid, vaig estudiar el Grau en Biologia a la Universitat Autònoma de Madrid. Posteriorment, vaig realitzar un Màster en Biodiversitat en Àrees Tropicals i la seva Conservació (UIMP-CSIC), les pràctiques del qual em van portar a romandre una temporada estudiant a Costa Rica.

Vaig fer el meu treball de fi de màster en l'ús de tècniques moleculars emprades per a la identificació d'espècies invasores i patògens emergents, la qual cosa em va proporcionar l'oportunitat de continuar la meva carrera científica fent un doctorat al Real Jardín Botánico de Madrid (RJB-CSIC). 

Durant aquest període, vaig fer una revisió de l'estat de coneixement del gènere Aphanomyces (Oomycetes), però sobretot em vaig centrar en la detecció d'espècies invasores emprant diferents metodologies moleculars al laboratori i camp, amb especial èmfasi en l'ús d'ADN ambiental i la correcta aplicació en seguiment a exosistemes d'aigua dolça i de detecció primerenca d'invasions biològiques. 

Al CREAF seré part del projecte BIODIVERSA+ amb en Lluís Brotons i el Daniel Villero com a Tècnica en sistemes d’observació, seguiment i conservació de la biodiversitat, on durem a terme diferents activitats de l'àmbit de science policies a escala europea.

Ha participat en:

Projecte / Iniciativa
Actiu

Conservació de la biodiversitat en un context de canvi global