Tècnic/a

Irene Raya Moreno

Doctorada en Ecologia Terrestre el 2018 per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el doctorat que s'imparteix en col·laboració amb el CREAF. La seva investigació estudia els efectes de l’aplicació de biochar en sòls mediterranis vinculada amb la dinàmica de carboni. El seu interès de recerca principal se centra en estudiar l’estabilitat del carboni com a eina per disminuir l’emissió de carboni a l’atmosfera.

Doctorada en Ecologia Terrestre el 2018 per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el doctorat que s'imparteix en col·laboració amb el CREAF. La seva investigació estudia els efectes de l’aplicació de biochar en sòls mediterranis vinculada amb la dinàmica de carboni. El seu interès de recerca principal se centra en estudiar l’estabilitat del carboni com a eina per disminuir l’emissió de carboni a l’atmosfera. Actualment és tècnica del grup de recerca consolidat en protecció de sòls PROTECSOLS i, en concret, del projecte RESTARC (Recerca, innovació i promoció de l'ús d'esmenes i residus orgànics en la restauració de sòls), finançat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També està involucrada en el projecte BIDEKO (Biodegradable and compostable batteries for precision agriculture and decentralized energy Systems), finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació del govern espanyol.

És llicenciada en Biologia amb especialització en ecologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005-2010). Entre el 2010 i 2013 va participar en diversos projectes del CREAF, com ara l'estudi de poblacions de marmotes, la dinàmica i comportament de les formigues en zones que han patit un incendi, el comportament de les abelles i la distribució de Taxus baccata a la península Ibèrica.

Ha cursat el màster de Gestió i restauració del medi natural impartit per la Universitat de Barcelona. Gràcies al seu projecte de fi de màster, va estudiar els serveis ecosistèmics relacionats amb els ecosistemes aquàtics i el va dur a terme durant el 2012 al James Hutton Institute (Escòcia). A continuació, va rebre la beca Leonardo vinculada amb aquest centre escocès, gràcies a la qual va participar en un estudi sobre els efectes del canvi climàtic en la distribució de líquens.

Ha participat en:

protecsols
Grup de recerca
Actiu

Grup de Recerca Consolidat en Protecció de Sòls

carbosol.png
Projecte / Iniciativa
Contractes i convenis
Actiu

Impactes de la gestió agrícola i forestal en la millora de la productivitat del sòl i del seu paper com a embornal de carboni

parcelles_experimentals.jpg
Projecte / Iniciativa
Contractes i convenis
Inactiu

Use of biochar for soil nitrogen cycling regulation and for a new generation fertilisers