25/11/2024 Notícia

El CREAF i el Centre Tecnològic BETA porten la ciència ciutadana al proper congrés de SIBECOL i AEET

uBMS CREAF
Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

El CREAF i el Centre Tecnològic BETA (UVIC-UCC), dues institucions amb una sòlida trajectòria en projectes de ciència ciutadana, uneixen esforços per organitzar una sessió especial dedicada a aquesta temàtica al III Congrés de la Societat Ibèrica d’Ecologia (SIBECOL) i el XVII Congrés Nacional de l'Associació Espanyola d'Ecologia Terrestre (AEET), que tindrà lloc a Pontevedra del 2 al 7 de juny de 2025.

Pau Fortuño, CREAF

Incloure la ciència ciutadana en un congrés d'ecologia serà una gran oportunitat per reivindicar aquesta manera de treballar fent recerca amb i per la ciutadania.

Laura Force CREAF

Poder fer xarxa entre els projectes de ciència ciutadana en l'àmbit de l'ecologia, visibilitzar-los i donar-los cabuda en un congrés científic és clau per al seu impuls i vàlua.

"La ciència ciutadana ha estat i és present en jornades i congressos d'educació ambiental, de participació ciutadana, de transferència de la ciència... perquè la ciència ciutadana és molt més que recerca. No obstant això, incloure la ciència ciutadana en un congrés d'ecologia era un tema pendent en l'àmbit ibèric. Aquesta serà una gran oportunitat per reivindicar aquesta manera de treballar fent recerca amb i per la ciutadania.", Pau Fortuño, tècnic de recerca al CREAF espoecialista en ciencia ciutadana.

Sota el títol Beyond the Lab: Citizen Science as a Catalyst for Ecological Research and Community Involvement, aquesta sessió busca destacar el paper transformador de la ciència ciutadana com a eina per a la recerca ecològica i la implicació comunitària, i generar un espai de reflexió en el marc de la comunitat científica.

uBMS CREAF

Personal tècnic i voluntaris del projecte uBMS al Parc del Carmel fent els transectes per estudiar les poblacions papallones urbanes de Barcelona. Imatge: Galdric Mossoll

AlertaForestal CREAF

Jornada de creació del taller d'AlertaForestal sobre l'eruga del boix a Can Balasc. Imatge: Galdric Mossoll

Bioblitz Terrassa CREAF

Persones voluntàries participant al Bioblitz organitzat pel CREAF al Parc de Vallparadís de Terrassa. Imatge: Gerard Gaya

"Poder fer xarxa entre els projectes de ciència ciutadana en l'àmbit de l'ecologia, visibilitzar-los i donar-los cabuda en un congrés científic és clau per al seu impuls i vàlua. La voluntat de SIBECOL aquest any de promoure canvis de visió i maneres de fer, amb el títol "Una altra ciència és possible", era una oportunitat que la ciència ciutadana de la Península no podia deixar passar.", Laura Force, Tècnica de Ciència ciutadana i Educació ambiental

La crida a participacions per aquesta sessió ja està oberta i es convida a investigadores, investigadores i professionals amb experiència en aquest àmbit a enviar les seves propostes de presentacions orals o pòsters a través del web del congrés abans del 20 de desembre de 2024.
 

Notícies relacionades

Notícia
Ametller amb la primera flor oberta el 8 de novembre a Torrelles de Foix (Alt Penedès). L'ametller hauria de treure flors entre gener i març. Per tant, es tracta d'un exemple de segona floració d'aquesta tardor. Autora: Àngela Llop (Voluntària RitmeNatura)
Notícia

Més de 200 espècies de plantes han florit quan no els tocava durant el darrer any a Catalunya

Notícia
Es presenta a la COP29 una bateria d'accions polítiques sobre el canvi climàtic en clau Mediterrània
Notícia

Es presenta a la COP29 una bateria de propostes d’acció política en clau mediterrània contra la crisi climàtica

Opinió
Feines de recuperació de l’interior del Molí de’n Torrella. Autor: Carlos Pérez de Rozas (AHS)
Opinió

Per l’adaptació