28/07/2022 Notícia

Crònica des d'Oslo, on la gestió i l'administració de la recerca (també) són d'excel·lència

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

Aquest any s’ha reprès la conferència presencial d'EARMA, l’Associació Europea de les persones Gestores i Administradores de Recerca. La conferència, centrada en aportar els darrers avenços i intercanviar bones pràctiques, va comptar amb la presencia d’una delegació del CREAF que també és membre institucional d’EARMA. Enguany es va celebrar a Oslo el mes de maig passat.Les membres de l’oficina de projectes internacionals, la responsable de projectes, la responsable d’impacte, la responsable de talent i gènere i la cap de comunicació van poder-hi assistir gràcies al suport del projecte Severo Ochoa.

La conferència d'aquest any va girar sobre temes com la ciència oberta, la investigació responsable i la innovació, l'organització de serveis de gestió i suport, la política científica i l'estratègia, la gestió pre-ward i post-award, el desenvolupament professional de la carrera científica i l’impacte de la recerca, antre d’altres. 

EARMA representa la comunitat de persones que es dediquen a la gestió de la recerca (RMA per les seves sigles en anglès). A Europa treballa amb la Comissió Europea i amb les agències de finançament nacionals i internacionals, proporcionant un fòrum de treball en xarxa, una plataforma d'aprenentatge i un lloc per compartir experiències i bones pràctiques entre els RMA. 

El CREAF a Oslo

“Aquest acte i tota EARMA son un reconeixement de l'excel·lència (també) en la gestió i administració de la recerca, un reconeixement de la professió”.

OLGA ROIG, responsable de projectes internacionals del CREAF.

Teresa Rosas

"Va ser molt agradable veure a la pràctica el valor de la diversitat de persones, habilitats i experiències en la nostra professió i conèixer maneres creatives d'afrontar els nostres reptes diaris de treball".

TERESA ROSAS, responsable de Talent i Gènere del CREAF.

“Cada cop s'està professionalitzant més la figura del gestor de recerca, per una banda perquè cada cop és una figura més necessària, i per altra banda, perquè cada cop tenim més eines i formació disponible.

El panorama de la recerca pública ha variat molt des de el primer FP7. Avui en dia, a Horizon Europe cal tenir molt en compte la rellevància creixent de l'impacte, l’enfoc a reptes i els nous instruments per promocionar la transferència".

MÒNICA CUNILL, tècnica de projectes internacionals al CREAF.

“Igual que en la recerca, col·laborar i aprendre dels altres és també imprescindible en la gestió i administració de la recerca.

En relació a l'impacte això es concreta en el nou grup temàtic d'impacte d'EARMA que ha començat a caminar a la conferència i que ofereix l'espai necessari per compartir experiències i recursos".

ANABEL SÀNCHEZ, responsable d’impacte del CREAF.

Aquesta acció és part del Severo Ochoa "ULandscape" finançat l'any 2019 per l'Agència Estatal d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació espanyol per donar suport als Centres de Recerca d'Excel·lència.

Notícies relacionades

Notícia
IPBES Namibia
Notícia

L’IPBES publica dos informes per transformar la manera com ens relacionem amb la natura, conservar-la i sobreviure

Notícia
Impacte CREAF
Notícia

L’impacte social de la recerca es consolida a la cultura científica del CREAF

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel