28/07/2022 Notícia

Crònica des d'Oslo, on la gestió i l'administració de la recerca (també) són d'excel·lència

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

Aquest any s’ha reprès la conferència presencial d'EARMA, l’Associació Europea de les persones Gestores i Administradores de Recerca. La conferència, centrada en aportar els darrers avenços i intercanviar bones pràctiques, va comptar amb la presencia d’una delegació del CREAF que també és membre institucional d’EARMA. Enguany es va celebrar a Oslo el mes de maig passat.Les membres de l’oficina de projectes internacionals, la responsable de projectes, la responsable d’impacte, la responsable de talent i gènere i la cap de comunicació van poder-hi assistir gràcies al suport del projecte Severo Ochoa.

La conferència d'aquest any va girar sobre temes com la ciència oberta, la investigació responsable i la innovació, l'organització de serveis de gestió i suport, la política científica i l'estratègia, la gestió pre-ward i post-award, el desenvolupament professional de la carrera científica i l’impacte de la recerca, antre d’altres. 

EARMA representa la comunitat de persones que es dediquen a la gestió de la recerca (RMA per les seves sigles en anglès). A Europa treballa amb la Comissió Europea i amb les agències de finançament nacionals i internacionals, proporcionant un fòrum de treball en xarxa, una plataforma d'aprenentatge i un lloc per compartir experiències i bones pràctiques entre els RMA. 

El CREAF a Oslo

“Aquest acte i tota EARMA son un reconeixement de l'excel·lència (també) en la gestió i administració de la recerca, un reconeixement de la professió”.

OLGA ROIG, responsable de projectes internacionals del CREAF.

Teresa Rosas

"Va ser molt agradable veure a la pràctica el valor de la diversitat de persones, habilitats i experiències en la nostra professió i conèixer maneres creatives d'afrontar els nostres reptes diaris de treball".

TERESA ROSAS, responsable de Talent i Gènere del CREAF.

“Cada cop s'està professionalitzant més la figura del gestor de recerca, per una banda perquè cada cop és una figura més necessària, i per altra banda, perquè cada cop tenim més eines i formació disponible.

El panorama de la recerca pública ha variat molt des de el primer FP7. Avui en dia, a Horizon Europe cal tenir molt en compte la rellevància creixent de l'impacte, l’enfoc a reptes i els nous instruments per promocionar la transferència".

MÒNICA CUNILL, tècnica de projectes internacionals al CREAF.

“Igual que en la recerca, col·laborar i aprendre dels altres és també imprescindible en la gestió i administració de la recerca.

En relació a l'impacte això es concreta en el nou grup temàtic d'impacte d'EARMA que ha començat a caminar a la conferència i que ofereix l'espai necessari per compartir experiències i recursos".

ANABEL SÀNCHEZ, responsable d’impacte del CREAF.

Aquesta acció és part del Severo Ochoa "ULandscape" finançat l'any 2019 per l'Agència Estatal d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació espanyol per donar suport als Centres de Recerca d'Excel·lència.

Notícies relacionades

Notícia
Es presenta a la COP29 una bateria d'accions polítiques sobre el canvi climàtic en clau Mediterrània
Notícia

Es presenta a la COP29 una bateria de propostes d’acció política en clau mediterrània contra la crisi climàtica

Infografia
Infografia boix - CREAF
Infografia

Aprenem per estimar: el boix

Infografia
Com beuen les plantes? CREAF
Infografia

Com beuen les plantes?