17/12/2015 Notícia

El CREAF participa en l'elaboració de l'informe d'impactes i vulnerabilitat dels boscos espanyols al canvi climàtic

Investigador/a associat

Constantí Stefanescu

Després d’una etapa en el camp de l’oceanografia, la meva activitat investigadora s’ha centrat en l’estudi de l’ecologia i conservació de les papallones diürnes. Des de 1994 he coordinat el
Comparteix

Un equip d'investigadors del CREAF ha estat l'encarregat d'elaborar alguns dels capítols de l'informe "Els boscos i la biodiversitat enfront del canvi climàtic: Impactes, Vulnerabilitat i Adaptació a Espanya", promogut pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació y Medi Ambient i la Fundación Biodiversidad. L'informe consta de 57 capítols i s'ha elaborat amb l'objectiu de fer front i reduir la vulnerabilitat del patrimoni natural i la biodiversitat del territori espanyol al canvi climàtic.

LOS BOSQUES Y LA BIODIVERSIDAD FRENTE AL CAMBIO CLIMÁTICO:  Impactos, Vulnerabilidad y Adaptación en España
Los bosques y la biodiversidad frente al cambio climático: Impactos, Vulnerabilidad y Adaptación en España.

Els investigadors del CREAF Jordi Vayreda, Marc Gràcia, Jordi Martínez-Vilalta  i Javier Retana, juntament amb Josep Canadell, membre del CSIRO, són els autors del capítol nº25 dedicat a la "Vulnerabilitat dels boscos espanyols al canvi global: efectes de l'estoc i la capacitat d'embornal de carboni".

El capítol nº31, dedicat als "Mecanismes d'estabilització i resiliència de la vegetació en fornt a esdeveniments climàtics extrems", ha estat elaborat per Francisco Lloret i Jordi Martínez-Vilalta, investigadors del CREAF, entre altres autors.

Jordi Martínez també va participar en l'edició del capítol nº21 titulat "Vulnerabilidad de los bosques ibéricos de pino albar ante el cambio climático".

L'elaboració d'aquest informe s'ha dut a terme a través d'un ampli procés participatiu que ha implicat a nombrosos investigadors i experts nacionals i internacionals de diferents administracions, universitats, centres de recerca, i altres organitzacions. 

Hi han participat un total de 140 autors contribuents amb afiliacions que inclouen: 13 comunitats autònomes, 12 països, un total de 17 universitats nacionals i 18 internacionals, 14 instituts i centres d'investigació espanyols i 8 internacionals, 1 centre d'educació i formació professional, 5 unitats del MAGRAMA, 5 unitats de 5 governs autonòmics i 3 organitzacions no governamentals.

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Protagonistes
Diana_Pascual_Sanchez_CREAF
Protagonistes

Diana Pascual o la vida a través del bosc

Notícia
Mireia Banqué, reconeixement DEBOSCAT Agents Rurals CREAF
Notícia

El CREAF rep una distinció dels Agents Rurals pel projecte Deboscat