07/05/2021 Notícia

Es fa públic l'informe sobre el potencial dels nous boscos espontanis, adreçat a la Unió Europea

Comunicació i Relacions Internacionals

Adriana Clivillé Morató

Periodista, convençuda de la comunicació per construir millors organitzacions. Endinsant-me en les relacions internacionals.
Comparteix

Els resultats científics del projecte SPONFOREST són la base de l'informe polític (policy brief, en anglès) How natural forest expansion in Europe can offer cost-effective benefits to people publicat recentment, amb recomanacions polítiques sobre actuació forestal i el potencial dels nous boscos espontanis.

El document resumeix alguns dels resultats clau de SPONFOREST i, tot seguit, apunta una sèrie de recomanacions relacionades amb les polítiques actuals de la Unió Europa sobre gestió forestal i el potencial dels nous boscos espontanis, per millorar les funcions i serveis ecosistèmics de paisatges sotmesos a importants canvis d'ús. Els investigadors del CREAF Josep M. Espelta i Joan Pino han intervingut en el projecte SPONFOREST, cofinançat per la convocatòria BiodivERsA, en el que intervenen els ministeris i agències nacionals d'investigació d'Alemanya, Espanya, França i Portugal, així com la Comissió Europea.

Per dur a terme l'informe s'han revisat diverses publicacions científiques vinculades a SPONFOREST, per posar en context i corroborar els resultats de la investigació de BiodivERsA.

L'informe s'ha basat en diverses publicacions científiques desenvolupades en el context del projecte SPONFOREST. Així mateix, s'han tingut en compte recursos sobre polítiques europees, com ara l'European Green Deal, l'Estratègia forestal de la Unió Europea, la comunicació sobre Intensificar l’acció de la UE per protegir i restaurar els boscos del món, la Política agrària comú i de desenvolupament rural també de la Unió Europea i la proposta d’una Llei europea del clima, entre molts altres.

L’informe l’ha redactat  Delbaere Consulting, en una tasca en comú amb el grup d’informes polítics de BiodivERsA i amb els investigadors de SPONFOREST. BiodivERsA és una xarxa d'organitzacions de finançament nacionals i regionals, que promou la investigació paneuropea sobre la biodiversitat i els serveis ecosistèmics, i ofereix oportunitats innovadores per conservar-la i gestionar-la de forma sostenible.

Notícies relacionades

Protagonistes
Diana_Pascual_Sanchez_CREAF
Protagonistes

Diana Pascual o la vida a través del bosc

Notícia
Mireia Banqué, reconeixement DEBOSCAT Agents Rurals CREAF
Notícia

El CREAF rep una distinció dels Agents Rurals pel projecte Deboscat

Reportatge
Per què es posen marrons les fulles a la tardor? CREAF
Reportatge

Per què es posen marrons les fulles a la tardor?