Notícia

Es publica un manual per a la gestió dels boscos madurs mediterranis

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Comparteix

En el marc del projecte europeu LIFE RedBosques, on el CREAF participa, arriba el manual ‘Bosques Maduros Mediterráneos’. S’hi recullen els resultats de més de tres anys de treball col·laboratiu entre investigadors i investigadores, professionals forestals i personal gestor.

La publicació fa un repàs de les característiques d’aquests tipus de boscos, remarcant com de valusosos són per a la conservació de la biodiversitat. Així mateix, serveixen com a referència per a la gestió forestal i s’ofereixen diverses pautes a seguir per a l’ordenació de les muntanyes i la selvicultura en funció de la maduresa forestal.

“Esperem que el Manual ajudi a les persones gestores i propietàries forestals a entendre la importància de conservar els pocs boscos madurs que encara tenim i a replantejar algunes de les pràctiques de gestió forestal dins, però també a fora, dels espais naturals” explica en Jordi Vayreda, investigador del CREAF i un dels autors del document.

El manual, disponible en castellà i anglès, forma part d’una sèrie de manuals que publica l’observatori d’espais naturals protegits EUROPARC enfocats a la gestió i planificació del territori.

Podeu consultar-lo en el lloc web del LIFE RedBosques.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Reportatge
Reportatge

Quins arbres hem de plantar a les ciutats?

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!