Notícia

Ja està disponible la nova guia sobre ciència ciutadana i natura

Comparteix

La Fundació Catalana de l'Esplai ha desenvolupat, gràcies a la coordinació del Servei d'Educació Ambiental del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Guia "Ciència ciutadana i natura: un repte per a l'educació i la sostenibilitat". Aquest document pretén abordar l'impacte educatiu que tenen els projectes de ciència ciutadana per descobrir i conèixer la natura que ens envolta i per motivar, empoderar i comprometre als més joves en la protecció de la biodiversitat.

La guia vol apropar aquesta pràctica científica i ciutadana als centres educatius , especialment, potenciar-ne els aprenentatges realment vivencials i transformadors. Al llarg de l'obra es desenvolupa què és i com està evolucionant la ciència ciutadana, s'explica quines aportacions educatives té i se'n plantegen diversos exemples. Entre ells se'n exposen diversos del CREAF com són l'observatori ciutadà RitmeNatura, els projectes MosquitoAlert i ExoCat i la plataforma de recollida de dades de biodiversitat Natusfera. Totes les iniciatives de ciència ciutadana del CREAF reben el suport de la Fundació Caixa d'Enginyers.

En conjunt, la guia pretén donar a conèixer aquests i d'altres projectes de ciència ciutadana i ajudar als centres educatius a convertir-los en veritables experiències d'aprenentatge significatiu i vinculades al currículum. En treballen l'estructuració o seqüenciació, el foment de la participació activa d'infants i joves o la revisió de metodologies educatives. Podeu consultar i descarregar la guia completa aquí.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?