09/02/2021 Notícia

Water-ForCE, un full de ruta sobre els futurs serveis i missions de Copernicus vinculats amb l’aigua

Comunicació i Relacions Internacionals

Adriana Clivillé Morató

Periodista, convençuda de la comunicació per construir millors organitzacions. Endinsant-me en les relacions internacionals.
Comparteix

Un grup d’especialistes d’aplicacions de teledetecció en el sector de l’aigua i dels àmbits de la recerca, l’enginyeria i la presa de decisions polítiques defineixen els serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l’aigua de Copernicus, el programa d'observació de la terra de la Unió Europea i l'Agència Espacial Europea. Aquest és l’eix principal del projecte europeu de recerca Water-ForCE. Des del CREAF el principal l’investigador implicat és Lluís Pesquer, així com els investigadors Ester Prat, Cristina Domingo i Joan Masó, tots ells membres també del grup de recerca GRUMETS.

Water-ForCE analitza els serveis de Copernicus (terra, atmosfera, medi marí, canvi climàtic, seguretat i emergències) i integra la contribució de les xarxes Copernicus Academy i Copernicus Relay, de l'Agència Espacial Europea i d’institucions internacionals, així com d’organitzacions de recerca públiques i privades.

El propòsit de Water-ForCE consisteix en proporcionar els següents resultats:

  • Un full de ruta per a les futures missions de Copernicus relacionades amb l’aigua, que defineixi quina és la manera més eficient de seguir-les impulsant, tenint en compte els diversos serveis existents vinculats amb l’aigua.
  • Una sèrie de requeriments tècnics per a les futures missions de Copernicus aplicades a l'aigua continental i costanera. Per exemple, la configuració espectral del sensor a bord del futur Sentinel-2E i posteriors o les capacitats del sensor hiperspectral CHIME i posteriors.
  • Una cartera de serveis ampliada, que contingui productes biogeoquímics d’abast superior i una millora del rendiment dels productes actuals.
  • Una cooperació més estreta entre les comunitats de teledetecció, in situ i de modelització, per tal de construir una xarxa òptima que proporcioni la informació necessària en aigües continentals i costaneres a persones amb responsabilitat política, de planificació, gestió, recerca i al públic en general.

Notícies relacionades

Notícia
IPBES Namibia
Notícia

L’IPBES publica dos informes per transformar la manera com ens relacionem amb la natura, conservar-la i sobreviure

Notícia
Impacte CREAF
Notícia

L’impacte social de la recerca es consolida a la cultura científica del CREAF

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel