Iiasa

Noves propostes per entendre com funciona la vegetació del planeta

Un equip internacional –amb l'investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas– explora els factors decisius del comportament vegetal i com incloure'ls als models predictius. El resultat es publica a Nature Plants i vol millorar la comprensió del cicle global del carboni i els serveis ecosistèmics i el seu futur si els boscos canvien pel canvi climàtic. 

Boscos Canvi climàtic Cicle global del carboni Iiasa International institute for applied systems analysis @ca Josep peñuelas Models matemàtics Models predictius Vegetació

El CREAF es posiciona en l’estratègia europea per impulsar observatoris ciutadans en temes ambientals

El CREAF impulsa un grup de treball que promou el primer experiment internacional d’interoperabilitat de l'OpenGeospatial Consortium sobre ciència ciutadana. L’objectiu és fer que els projectes de ciència ciutadana treballin amb estàndards internacionals i que això faci possible compartir i reutilitzar les dades.

Ciència ciutadana Esa Estandards Geoss Governança Groundtruth20 Iiasa Interoperabilitat Joan masó Jrc Observatori ciutada Ogc Ritmenatura Weobserve

El CREAF coorganitza els workshops del ConnectinGEO i l’ENEON a Àustria

La setmana del 10 al 14 d’octubre, la ciutat de Laxenburg (Àustria) acollirà les jornades sobre Observació de la Terra ‘ConnectinGEO and ENEON Workshop Week’. Un conjunt de seminaris per a presentar en un primer workshop els resultats del projecte ConnectinGEO, i en un segon, la feina feta fins ara i la continuïtat de l’ENEON, ambdós liderats pel CREAF.

Connectingeo Eneon Gap analysis Iiasa Ivette serral Joan masó Observació de la terra Plenary Workshop @ca