Observatori ciutada
De l'1 al 10, com de vulnerable és Espanya a la sequera?
Neix l'Observatori Ciutadà de la Sequera amb l'objectiu de construir un índex de vulnerabilitat a la sequera i conèixer millor com ens afectarà aquest risc. El projecte, en el qual participem a través del Grup d'Aigua i Canvi Global i que està liderat per la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla), té una clara línia participativa i busca la col·laboració de tota la ciutadania.
Les comunitats de pràctiques de WeObserve es van reunir a Barcelona per transformar els observatoris ciutadans
El CREAF, que forma part del consorci del projecte, va ser l’organitzador de l’esdeveniment, que va tenir lloc entre els dies 25 i 27 de novembre a la Casa Convalescència de Barcelona, per aprofundir en els reptes que afronta la ciència ciutadana.
A Madrid i a Barcelona es poden observar més de cinquanta espècies de papallones
El primer Observatori Ciutadà de Papallones Urbà liderat per Yolanda Melero, investigadora del CREAF, ha donat a conèixer les xifres del seu primer any de funcionament a Madrid i a Barcelona. Els seixanta-quatre voluntaris han reportat més de 6000 observacions de papallones urbanes gràcies al projecte de ciència ciutadana.
El CREAF es posiciona en l’estratègia europea per impulsar observatoris ciutadans en temes ambientals
El CREAF impulsa un grup de treball que promou el primer experiment internacional d’interoperabilitat de l'OpenGeospatial Consortium sobre ciència ciutadana. L’objectiu és fer que els projectes de ciència ciutadana treballin amb estàndards internacionals i que això faci possible compartir i reutilitzar les dades.
Vols col·laborar en el disseny del nou observatori ciutadà sobre fenologia i canvi climàtic?
Després de diversos projectes d'èxit relacionats amb la ciència ciutadana CREAF està implicat ara en un projecte internacional clau anomenat Ground Truth 2.0 que vol crear 6 observatoris ciutadans arreu del món sobre temes ambientals.