Joan masó
Un nou projecte per unificar i ordenar les dades que necessita el Pacte Verd Europeu
All Data for Green Deal (AD4GD) és un projecte europeu liderat pel CREAF que contribuirà a unificar en un mateix espai totes les dades d'observació de la Terra i recolzar així accions prioritàries del Pacte Verd Europeu.
El CREAF presenta el seu lideratge internacional en el desenvolupament d'estàndards i en la millora de la qualitat de dades ambientals
El CREAF participa en la trobada de l'Open Geospatial Consortium, OGC, un congrés internacional que s'ha celebrat a Madrid i que ha comptat amb la participació de ponents de tot el món i diverses activitats cada dia. Totes elles amb un fil conductor: promoure i compartir experiències al voltant de l'ús d'estàndards que facilitin l'intercanvi d'informació i dades entre diferents països, organitzacions i plataformes.
El CREAF s’enlaira amb el satèl·lit LandSat-9
El passat dilluns, 27 de setembre, la NASA i el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) van fer un petit pas més per tal d’estudiar i conèixer la superfície de la Terra: el llançament del satèl·lit Landsat-9. Des del CREAF es va seguir en directe aquest esdeveniment carismàtic i es va aprofitar per acostar les tecnologies de la teledetecció a la societat.
Com millorar el subministrament d’aigua potable a la UE gràcies al seguiment dels llacs
Controlar l’abast dels afluents dels llacs proporciona informació valuosa sobre el risc de contaminació i, alhora, contribueix a millorar la producció d’aigua potable i a preservar la sostenibilitat ambiental. Aquest és l’objectiu del projecte europeu WQeMS.
Mesurar la biodiversitat de l’agricultura europea, objectiu de FRAMEwork
El compromís que l’agricultura té envers la biodiversitat és el fil conductor de FRAMEwork, un projecte H2020 de recerca científica al qual des del CREAF aportem especialització en ciència ciutadana i en estandarització de dades. L’objectiu de la proposta és innovar al sector agrícola a Europa i, per això, hi intervenen instituts de recerca d’Alemanya, Àustria, Dinamarca, Espanya, Estònia, França, Gran Bretanya, Holanda, Luxemburg i Txèquia.