Nasa

El CREAF s’enlaira amb el satèl·lit LandSat-9

El passat dilluns, 27 de setembre, la NASA i el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) van fer un petit pas més per tal d’estudiar i conèixer la superfície de la Terra: el llançament del satèl·lit Landsat-9. Des del CREAF es va seguir en directe aquest esdeveniment carismàtic i es va aprofitar per acostar les tecnologies de la teledetecció a la societat.

Cartografia @ca Dades Espai Geo @ca Grumets @ca Ivette serral Joan masó Landsat9 Nasa Satèl·lit Sig

"Invertim molt més temps en les publicacions científiques que en fer la ciència accessible"

Rossella Guerrieri és doctora en Ciències Forestals i Ambientals i està realitzant un post-doctorat al CREAF des de 2016. Els seus projectes es relacionen amb els cicles naturals dels boscos i és una ferma defensora de l'impacte social de la ciència.

Bacteris Boscos Carboni Forestal Geu Icp-forests @ca Isòtops Metagenòmica @ca Nasa Nitriphyll @ca Nitrogen Oxigen Rossella guerrieri @ca

Tu pots ajudar a la NASA a millorar la qualitat de les seves dades

El CREAF ha presentat l’informe final del projecte europeu GeoViQua, un projecte que transformarà la plataforma mundial GEOSS per a que els usuaris millorin les dades ambientals que aporten entitats com la NASA o la FAO. Ara els usuaris també podran consultar la qualitat de les dades ambientals. Un cercador especialitzat i una etiqueta amb un codi de colors ajudaran a les persones a seleccionar les dades més fiables d’entre totes les disponibles.

Estàndars Geolabel Geoss Geoviqua Ivette serral Joan masó Nasa Sig Xavier pons