Carboni
Les tres constants vitals dels ecosistemes terrestres són el creixement vegetal i l'ús eficient de l'aigua i el carboni
Josep Peñuelas, investigador del CSIC al CREAF, ha col·laborat en un article a Nature que proposa tres indicadors claus per valorar el funcionament d'un ecosistema terrestre i valorar si es troba en bon estat de salut o benestar.
Imbalance-P situa el desequilibri de nutrients a l'agenda mundial
El món avança cap a una modelització climàtica més precisa, una formulació de polítiques més equitativa i una producció d'aliments més sostenible, gràcies al projecte Imbalance-P, amb Josep Peñuelas, Michael Obersteiner, Ivan Janssens i Philippe Ciais.
Els satèl·lits estan sobrevalorant la capacitat de la vegetació d'absorbir CO2 de l'atmosfera
Els investigadors del CREAF Benjamin Stocker i Josep Peñuelas, publiquen a Nature Geoscience que els estudis sobre l'impacte de les sequeres que es basen en dades de satèl·lit no tenen en compte els efectes que comporta la humitat del sòl.
Plantar arbres no aturarà el canvi climàtic, reduir la crema de combustibles fòssils sí
Avui, en la Vaga Global pel Clima el CREAF es fa ressò d’aquest article que adverteix que plantar arbres pot convertir-se en una excusa per continuar emetent CO2 a l’atmosfera. Segons Josep Peñuelas, investigador del CSIC al CREAF, els esforços s’han de dirigir a reduir fins a eliminar la crema de combustibles fòssils.
“Un augment de la temperatura superior a 2 ºC pot desencadenar efectes irreversibles al planeta”
Entrevistem la Sara Marañón, investigadora postdoctoral del CREAF amb una beca Marie Curie.
Els sòls agrícoles catalans contenen tant carboni com el que Catalunya emet en 4 anys
Dels 48 milions de tones de carboni orgànic, el conjunt dels sòls de conreus de secà n’acumulen el 54%. Però són els sòls d’arrossars i de pastures els que major concentració tenen.
En Marcos Fernández Martínez rep un dels guardons científics dels Premis Sant Jordi
El passat 20 d'abril, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va lliurar els Premis Sant Jordi 2018 corresponents al LXXXVII Cartell de premis i de borses d’estudi, per un import total de 173.000 euros. És un reconeixement que distingeix obres i les persones que les han escrit en tots els àmbits de la ciència i cultura catalanes.
Disponible la CREAF Talk d'Scott Ollinger sobre absorció de nitrogen i carboni als boscos
Ja teniu disponible el nou vídeo del cicle de conferències CREAF Talks. L'Scott Ollinger, de la University of New Hampshire, dels EUA, ens parla sobre les relacions entre l'assimilació a les fulles de nitrogen i diòxid de carboni, la relació entre la concentració de nitrogen i un conjunt de trets funcionals de les plantes que influeixen en la reflectància de les capçades, i les implicacions per al seguiment a gran escala del nitrogen i les interaccions entre l'ecosistema i el clima.
Les alzines assedegades perden un 21% més de carboni per les arrels
Un cop rehidratades, les alzines han mostrat una gran capacitat de recuperació, gràcies a estar molt ben adaptades al clima mediterrani. L’alliberament de substàncies al sòl suposa una pèrdua considerable de carboni per a l’alzina i modifica la comunitat microbiana que hi viu, el que pot afectar de retruc novament la planta.