Vegetació
Noves propostes per entendre com funciona la vegetació del planeta
Un equip internacional –amb l'investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas– explora els factors decisius del comportament vegetal i com incloure'ls als models predictius. El resultat es publica a Nature Plants i vol millorar la comprensió del cicle global del carboni i els serveis ecosistèmics i el seu futur si els boscos canvien pel canvi climàtic.
Els satèl·lits estan sobrevalorant la capacitat de la vegetació d'absorbir CO2 de l'atmosfera
Els investigadors del CREAF Benjamin Stocker i Josep Peñuelas, publiquen a Nature Geoscience que els estudis sobre l'impacte de les sequeres que es basen en dades de satèl·lit no tenen en compte els efectes que comporta la humitat del sòl.
Un passeig per la resiliència
L'ús del terme 'resiliència' s'ha estès. Però l'èxit comporta riscos. Quan es tracta de conceptes complexos encapsulats en una paraula, el risc es tradueix en confusió. Val doncs la pena entretenir el pas i recapitular.
A María Ángeles,
Las debilitats de la resiliència ecològica
El CREAF participa a la IX Trobada d'Estudiosos del Montseny
Diversos investigadors i investigadores del CREAF han participat durant la jornada de dijous en tres de les ponències d'aquesta trobada. La reunió serveix per a intercanviar experiències, i a partir dels estudis presentats incrementar el coneixement i sumar sinergies en favor de la conservació del patrimoni natural i cultural del Montseny.
La vegetació de la Terra acumula molts contaminants orgànics
L'estudi s'ha fet a partir de dades de diferents zones rurals i remotes del planeta, recollides durant 36 anys. Els investigadors, de la UVIC i del CREAF, han vist que els contaminants derivats de diverses activitats humanes s'acumulen a les plantes de tot el món. Això pot tenir efectes directes sobre la salut humana.
La vegetació pot tolerar canvis climàtics bruscos si no són freqüents
Un estudi amb participació del CREAF i del Museu Nacional de Ciències Naturals (CSIC) conclou que hi ha mecanismes estabilitzadors que contribueixen a la resiliència de la vegetació enfront de canvis climàtics extrems, encara que també assenyala que no s'ha de subestimar la capacitat d'aquests esdeveniments per provocar canvis dramàtics, especialment si es tornen més constants.