Per tenir cura del bosc cal tallar arbres
El CREAF i la Diputació de Barcelona presenten un vídeo d'animació adreçat a públic escolar per explicar com la gestió forestal pot millorar el creixement del bosc i reduir l'impacte dels incendis.
El CREAF i la Diputació de Barcelona presenten un vídeo d'animació adreçat a públic escolar per explicar com la gestió forestal pot millorar el creixement del bosc i reduir l'impacte dels incendis.
La Llibreria de la Diputació de Barcelona ofereix la descàrrega gratuïta d'aquesta col·lecció, editada per la Diputació, en conveni amb l’Obra Social “la Caixa” i amb la participació del CREAF.
Fa ja dues dècades d’ençà que Jaume Terradas començava a parlar, amb altres especialistes de l’entorn de l’ecologia, sobre l’educació ambiental a Catalunya. Ara, repassa els antecedents i la situació actual d’aquest àmbit en un acte de celebració i de presentació d’un llibre relacionat.
El llibre, que es presentarà el proper 8 de juny, és una revisió dels 40 anys que porta l’educació ambiental exercint-se al nostre país.
Diversos investigadors i investigadores del CREAF han participat durant la jornada de dijous en tres de les ponències d'aquesta trobada. La reunió serveix per a intercanviar experiències, i a partir dels estudis presentats incrementar el coneixement i sumar sinergies en favor de la conservació del patrimoni natural i cultural del Montseny.
La Cartografia dels Serveis Ecosistèmics constitueix una nova eina per a l’anàlisi i la planificació territorials. Des de fa poc, la província de Barcelona compta amb una cartografia d’aquests serveis especialment extensa i detallada. De cara a un futur proper, es vol ampliar a la resta de Catalunya.
La Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del CREAF (Centre de recerca en ecologia terrestre i anàlisi del territori), ha editat el fullet Escalfem amb biomassa i conservem els nostres boscos, per explicar com l'ús de la biomassa forestal pot aportar beneficis ambientals, socials i econòmics molt interessants a escala municipal.
El Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 de la Província de Barcelona, elaborat conjuntament entre la Diputació de Barcelona i el CREAF, ha posat al descobert més de 50 anys de canvis en el territori barceloní.
Quants cops hem sentit dir als nostres avis “Abans tot això eren camps!”? Segurament milers. El paisatge canvia dia a dia, però mai ho havia fet d’una forma tan dràstica i ràpida com la que ha provocat el boom urbanístic o l’abandó de les pràctiques agrícoles dels darrers anys.
Aquest mapa mostra la distribució de les principals cobertes (forestals, agrícoles, urbanes) i combinat amb mapes recents permet analitzar l’evolució recent del paisatge.