Educació ambiental
El projecte Uforest vol co-crear un bosc educatiu a la Serra de Marina
A la tardor del 2023 el projecte Uforest realitzarà quatre plantacions d'arbres simultànies a l'àrea metropolitana de Barcelona, Milà, Brasov i Dublín amb un objectiu formatiu. En el cas català, s'ha proposat restaurar una parcel·la degradada del Parc de la Serralada Marina com una prova pilot de bosc educatiu.
I tot això, com ho expliquem?
És indubtable que bona part de la batalla per canviar radicalment i dur a terme una veritable transició ecològica es lliurarà en el camp de la comunicació i la sensibilització social. Tanmateix, tot i la gran quantitat d’informació disponible, segueix resultant difícil conscienciar la societat i sobretot aconseguir posar en marxa el canvi d’hàbits necessari per modificar el nostre estil de vida i reduir l’impacte sobre l’entorn. Perquè succeeix això?
Mariona Ferrandiz guanya el Premi de Recerca Científica de l'Ajuntament de Barcelona
La investigadora del CREAF ha guanyat el premi pel projecte “Replantegem entorns escolars”, per implicar l’alumnat en l’elaboració de propostes per reverdir els seus patis.
Mariona Ferrandiz, investigadora del CREAF i professora del Departament de Biologia Vegetal, Biologia Animal i Ecologia (BABVE) de la UAB, ha estat una de les 15 persones guardonades en la primera edició dels Premis de Recerca Científica de l’Ajuntament de Barcelona.
Ja pots descarregar la nova guia sobre ciència ciutadana, natura urbana i educació ambiental
Fundesplai, conjuntament amb el CREAF, i amb la col·laboració de la Fundació ECODES, ha elaborat una guia per a promoure la Ciència Ciutadana com a espai i eina participativa, educativa i amb capacitat de transformació.
Què podem fer per reduir la nostra petjada de carboni?
Jofre Carnicer, investigador de la UB al CREAF juntament amb Maria Vives i Laura Blanquer, investigadores predoctorals del CREAF, responien fa unes setmanes a aquesta pregunta que feia un lector de La Vanguardia. Ells recomanen informar-se activament, canviar progressivament els nostres comportaments i posar en pràctica un consum conscient.
El CREAF més a prop de les escoles gràcies a l’Escolab
El CREAF es llança aquest 2018 a participar a l’EscoLab, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, per acostar la ciència a les escoles.
L'Ecologia Profunda
En aquesta nova entrega, Jaume Terradas explica les bases de l’Ecologia Profunda de Naess, les seves arrels filosòfiques i les implicacions en la societat actual.
Jaume Terradas participa en els 40 anys de l’educació ambiental
Fa ja dues dècades d’ençà que Jaume Terradas començava a parlar, amb altres especialistes de l’entorn de l’ecologia, sobre l’educació ambiental a Catalunya. Ara, repassa els antecedents i la situació actual d’aquest àmbit en un acte de celebració i de presentació d’un llibre relacionat.
Jaume Terradas participa en un capítol del llibre 'Educació ambiental' de la Diputació de Barcelona
El llibre, que es presentarà el proper 8 de juny, és una revisió dels 40 anys que porta l’educació ambiental exercint-se al nostre país.