Serveis ecosistèmics
El CREAF celebra la tercera edició del ‘vermut’ amb els serveis ecosistèmics com a protagonistes
El CREAF organitza la tercera edició dels seus ‘vermuts’ temàtics interns amb els serveis ecosistèmics – o les contribucions de la natura a les persones– com a fil conductor de les ponències i el debat. Durant l'esdeveniment, 14 investigadors i investigadores del CREAF van compartir els seus estudis i projectes amb gairebé 50 assistents. Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens brinden els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.
La Ricarda, l’última peça del delta del Llobregat?
Si el delta del Llobregat fos un avió, la Ricarda en seria una peça molt important (qui sap si la darrera) que sustenta el complex funcionament del delta. Un espai impossible de treure sense fer trontollar tota la resta de l’ecosistema i els serveis ambientals que proporciona a tota la població. Voleu saber per què?
Has pensat mai en incorporar els conceptes de biodiversitat i capital natural al teu model de negoci?
El DTES, el CADS, el Col·legi d'Economistes, el CREAF, el CTFC i l'IrBIO llancen una enquesta per conèixer quines són les principals barreres que actualment impedeixen que les empreses considerin amb més atenció aquestes relacions, tot i la transcendència que està prenent la pèrdua de biodiversitat global. La CECOT i Foment del Treball estan ajudant en la seva difusió.
Parlem de riscos: si el teu bosc fos un país, quin país seria?
El Japó és un dels països del món on la població està més en risc davant les catàstrofes naturals. Si tenim en compte que també és un dels països del món més ben preparats, amb més llits d’hospital, més educació, plans de prevenció, urbanisme adaptat i un llarg etcètera, com s’explica?
Nova etapa d'Eklipse, una iniciativa europea que omple el buit entre política i coneixement sobre biodiversitat
Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l'evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea.
"Cal integrar els serveis ecosistèmics i la biodiversitat en les polítiques de conservació del medi natural", Judit Lecina
A la Judit Lecina li apassiona estudiar els espais naturals, els boscos i els incendis forestals. En aquesta entrevista fem un repàs a la seva tesi doctoral que relaciona aquests tres conceptes en una col·lecció d'estudis científics "The key role of ecosystem services in forests: spatial relationships, conservation Implications and risk to climate change hazards "
2020, l’any de... de què?
Aquest 2020 que acabem de deixar serà molt recordat, sens dubte, i de manera no gaire positiva. Més enllà de les persones que han perdut éssers estimats —com ha succeït a la nostra família— per a les quals l’any que hem deixat enrere no podrà ser mai de bon record, la qüestió és com acabarà passant a la història de la humanitat.
L’Agència Europea del Medi Ambient destaca un treball de Lluís Brotons i Virgilio Hermoso sobre connexió d'àrees protegides amb infraestructures verdes
Un estudi sobre l'eficiència de planificar la connexió del territori a escala europea en què intervenen Lluís Brotons –investigador del CSIC a la unitat mixta InForest entre el CREAF i el CTFC– i Virgilio Hermoso –investigador del CTFC– forma part d’un recull de referències publicat per l'
Tenir un cervell gran o criar moltes vegades permet a les aus ser bones urbanites
Un estudi internacional dóna noves pistes sobre com preservar la biodiversitat d’ocells a les ciutats. L’estudi ha estat liderat per Ferran Sayol, investigador de la Universitat de Gothenburg (Suècia) i Daniel Sol, investigador del CSIC al CREAF.