Política ambiental
2020, l’any de... de què?
Aquest 2020 que acabem de deixar serà molt recordat, sens dubte, i de manera no gaire positiva. Més enllà de les persones que han perdut éssers estimats —com ha succeït a la nostra família— per a les quals l’any que hem deixat enrere no podrà ser mai de bon record, la qüestió és com acabarà passant a la història de la humanitat.
Vaga Global pel Clima del 15 març
El CREAF porta 30 anys publicant articles científics a nivell internacional on s'alerta dels efectes, les causes i els futurs escenaris en un context de canvi climàtic. El CREAF entén que la situació actual és una situació d'emergència climàtica i ambiental, que cal posar-hi solucions inmediates i que la Vaga Global del Clima és una oportunitat per fer pressió i posar aquest tema en les agendes polítiques i mediàtiques.
El CREAF ajudarà a plantejar iniciatives forestals europees contra el canvi climàtic
Enrique Doblas forma part d'un grup d'interès a nivell europeu sobre adaptació al canvi climàtic del sector forestal. El coneixement i innovació del CREAF pot ser un element important a tenir en compte de cara a plantejar solucions contra el canvi climàtic.
Es presenta la iniciativa ‘The NODE’ al Parlament Europeu
La conferència servirà com a cloenda del projecte europeu MENFRI, liderat des del CREAF per l’investigador Enrique Doblas, i com a presentació de la plataforma independent NODE, una plataforma que pretén aglutinar els experts forestals de tota Europa.
La IPBES recomana l’ús de models matemàtics per a avaluar l’eficàcia de les polítiques ambientals
Les 124 nacions que conformen la Plataforma Intergovernamental Científic-Normativa sobre la Biodiversitat i els Serveis Ecosistèmics (IPBES) han adoptat aquest cap de setmana una nova avaluació que recomana usar els models matemàtics i els escenaris disponibles per a mesurar l'impacte del canvi global sobre la biodiversitat i els serveis ecosistèmics.
Lluís Brotons assisteix com a representant de la recerca catalana en biodiversitat a la sessió plenària de l’IPBES
La Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES) és un organisme homòleg al Panell Intergovernamental en Canvi Climàtic (IPCC) que aglutina científics i responsables polítics per fer un seguiment de la salut dels nostres ecosistemes, de la seva biodiversitat i dels serveis essencials que ofereix a la societat.
L'investigador representarà la recerca catalana del CREAF i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en aquesta és la tercera sessió plenària.