Lluis brotons
Què és l’IPBES?
Perdem biodiversitat, és innegable, però, a quin ritme? Per què? Com ens afecta? I què podem fer-hi? La Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES) respon aquestes preguntes des de la seva creació l’any 2012.
La banda sonora que creen les aus és cada vegada més simple, amb efectes potencials en la salut humana
Les propietats favorables dels paisatges sonors naturals estan canviant, a causa de la disminució de les poblacions d'aus i la seva distribució geogràfica. Com a conseqüència, els ocells estan modificant les seves piulades, cada cop més simples i poc diverses.
Els serveis ecosistèmics dels boscos mediterranis, en perill si la temperatura global puja més de 2 graus
Per primera vegada, es revisen les evidències científiques sobre com el risc d'incendi i els serveis ecosistèmics als boscos mediterranis es veuen afectats per un augment o disminució de la temperatura global per sobre dels 2 °C.
Durant el confinament la natura no va envair les ciutats, només es va fer més visible
Després d'un any de confinament al món, estan disponibles els resultats del projecte ornitho.cat, impulsat amb l'objectiu d'entendre els efectes del tancament en la natura. Un treball científic en què hem col·laborat amb l'Institut Català d'Ornitologia i publicat a Proceedings of the Royal Society B.
El canvi climàtic està reestructurant les comunitats d’ocells europees i nord-americanes
La reestructuració és desigual segons l'època de l'any, canvia més ràpid a l'hivern, que a la primavera. Aixo podria exposar els ocells a una trampa climàtica. A la conca mediterrània, amb més microclimes i microhàbitats, aquest efecte no és tan clar i sembla que les comunitats d'ocells no han canviat tant els darrers 40 anys.