Comissió europea
El CREAF participa en la iniciativa mundial GEO WEEK a Washington
La setmana del 23 al 27 d’octubre té lloc la trobada anual del GEO (Group on Earth Observations) a Washington DC. El CREAF hi organitza dues sessions: una que gira entorn la ciència ciutadana i una altra sobre perspectives de futur per a l’EuroGEOSS.
El declivi de les abelles és una realitat
Especialistes del CREAF i la UAB sostenen que les poblacions d’abelles estan disminuint i que els pesticides, com els neonicotinoides, en són una causa directa. És prioritari promoure l’agricultura ecològica i sostenible i no demorar més la prohibició d’aquests compostos.
Barcelona és un exemple de gestió dels espais verds i de la qualitat de l’aire
Es publica un informe encarregat per la Comissió Europea que recull diferents reptes de la societat i les seves possibles solucions basades en la natura. Hi participen diversos investigadors europeus, entre ells l’ecòloga del CREAF, Corina Basnou.
El CREAF estableix connexions a l’Àfrica en el camp de la gestió de l’aigua
El passat novembre, dues membres del CREAF van assistir a un workshop organitzat per la Comissió Europea, on també hi participava la Xarxa de Centres Africans d’Excel·lència de recerca en Aigua (NEPAD). En aquesta trobada es va presentar el projecte BEWATER com a cas d’èxit.
Es presenta la iniciativa ‘The NODE’ al Parlament Europeu
La conferència servirà com a cloenda del projecte europeu MENFRI, liderat des del CREAF per l’investigador Enrique Doblas, i com a presentació de la plataforma independent NODE, una plataforma que pretén aglutinar els experts forestals de tota Europa.
Es publica l'Atles Global de Biodiversitat del Sòl
Avui, 25 de maig, s'ha publicat l'Atles Global de la Biodiversitat del Sòl, una iniciativa de la Comissió Europea, i que és obert i disponible per a tothom. És l'atles d'aquesta temàtica més complet fins ara, i fa una anàlisi exhaustiva de la diversitat d'organismes presents al sòl i les principals amenaces a les que s'enfronta. La gestió dels sòls pot ajudar a combatre certs aspectes del canvi global, segons la comunitat d'experts que han elaborat l'Atles.
CREAF rep el distintiu 'HR Excellence in Research' de la Comissió Europea
CREAF ha elaborat una Estratègia de Recursos Humans per els Investigadors (HRS4R, de les sigles en anglès de Human Resources Strategy for Researchers ) incorporant els principis de la Carta Europea de l'Investigador i el Codi de Conducta per al reclutament d'investigadors (European Charter for Researchers i Code of Conduct for the Recruitment of Researchers) promoguts per la Comissió Europea (CE).
El CREAF ja disposa del seu propi portal de publicacions en Accés Obert al repositori de la UAB
El CREAF ha apostat per posar en accés obert les seves publicacions científiques. Amb això, vol promoure l’accés lliure i gratuït a la informació científica que es desenvolupa amb fons públics i posar-se en la línia europea que promou la normativa de l'actual pla de finançament Horitzó 2020 (H2020). L'accés obert implica que qualsevol usuari d'Internet, en qualsevol moment, pot accedir a un article i fer-ne ús de forma gratuïta.
Conclou el VII Geo European Projects Workshop organitzat pel CREAF i la CE
Més de 175 experts en l’observació de la terra d’arreu del món s’han reunit al VII Geo European Projects Workshop, organitzat per la Comissió Europea i el CREAF, i celebrat els dies 15 i 16 d’abril a la Casa de la Convalascència de la Universitat Autònoma de Barcelona.