Bewater

La Biblioteca de Ciències de la UAB dedica un cicle d'exposicions sobre ciència ciutadana

Des de finals de novembre de 2017 fins al juny de 2018, la Biblioteca de la Facultat de Ciències i Biociències acull una exposició sobre els projectes de ciència ciutadana que es realitzen al CREAF. 

expobiblio

Alerta forestal Bewater Biblioteca Ciència ciutadana Exposició Groundtruth20 Mosquito alert Natusfera Uab

El CREAF estableix connexions a l’Àfrica en el camp de la gestió de l’aigua

El passat novembre, dues membres del CREAF van assistir a un workshop organitzat per la Comissió Europea, on també hi participava la Xarxa de Centres Africans d’Excel·lència de recerca en Aigua (NEPAD). En aquesta trobada es va presentar el projecte BEWATER com a cas d’èxit.

Acewater 2 Anabel sanchez Bewater Bewater project @ca Comissió europea Gestió aigua Ghana Jrc Nepad Olga roig Workshop @ca

La societat té un paper clau en la gestió de les conques fluvials

El projecte ‘BeWater’, coordinat pel CREAF, fa públic el seu primer policy brief, un informe resum on s’explica als actors implicats el context, objectius i trajectòria del projecte. En aquest, s’hi destaca la transversalitat d’institucions i participants, i el paper clau que ha de tenir la societat en l’adaptació de les conques fluvials al canvi global.

Bewater Bewater project @ca Brief Ciència ciutadana

Ciutadans i científics proposen 33 accions per ajudar a la conca de la Tordera a fer front al canvi climàtic

  • El projecte europeu  BeWater coordinat pel CREAF vol ser capaç d’elaborar plans de gestió sostenible de l’aigua al mediterrani amb participació ciutadana.
  • Un grup de 17 persones (investigadors, gestors, regants i altres ciutadans que viuen i treballen a la conca de la Tordera), es van trobar ahir a Santa Maria de Palautordera per avaluar les millors opcions per gestionar l’aigua de la conca de forma sostenible i adaptada al canvi climàtic.
  • Segons els participants  la gestió adaptativa del bosc, la implantació d’un règi
Aigua Bewater Canvi climàtic Ciència ciutadana Gestió de l'aigua Participació ciutadana Tordera

BeWater i iNaturalist, al catàleg de Ciència Ciutadana de Barcelona

Dos projectes de ciència ciutadana en els quals participa el CREAF han estat escollits per format part del catàleg de Ciència Ciutadana, elaborat per Barcelona Laboratori (BCNLab). El catàleg recull un total de vint projectes que s'estan duent a terme. Barcelona és la única ciutat del món que impulsa aquesta disciplina des de l'ajuntament.

Barcelona @ca Bcnlab Bewater Ciència ciutadana Inaturalist Novum

El CREAF presenta el projecte BeWater a Mataró

El mataronins i mataronines van remarcar als investigadors del BeWater que seria molt interessant poder estar informats sobre els paràmetres importants de la gestió, com pot ser la qualitat, els nivells de consum, les reserves disponibles o quins elements s’inclouen en el preu de l’aigua domèstica.

Moment de la xerrada a Mataró amb Anabel Sànchez presentant el BeWater

Anabel sanchez Annelies broekman Bewater Canvi climàtic Canvi global Conques Tordera

Ciutadans i científics del projecte BeWater es troben a Hostalric per plantejar els reptes en la gestió de l'aigua de la conca de la Tordera

El passat 12 de desembre a la tarda es va celebrar al Domus Sent Soví d’ Hostalric un nou taller del Projecte BeWater. Aquesta taller forma part de la metodologia de treball innovadora que proposa aquest projecte europeu i que s’està realitzant en paral·lel a tres països més de la conca Mediterrània: Eslovènia, Xipre i Tunísia. BeWater utilitza un procés iteratiu d’aprenentatge mutu per garantir que els actors locals tenen un paper actiu en la definició de les estratègies adients per a la gestió de les conques fluvials.

Anabel sanchez Annelies broekman Bewater Conques Eduard pla Gestió adaptativa Gestió aigua Participació ciutadana Tordera