Gestió aigua
Catalunya necessita repensar la gestió de l’aigua, dels boscos i de l’agricultura
El MEDACC presenta els resultats finals i les estratègies que proposa el projecte, desenvolupat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, el CREAF, l’Instituto Pirenaico de Ecologia-CSIC i l’IRTA, per adaptar les conques fluvials de la Muga, el Segre i el Ter a les noves condicions d’aridesa que provocarà el canvi climàtic.
El CREAF estableix connexions a l’Àfrica en el camp de la gestió de l’aigua
El passat novembre, dues membres del CREAF van assistir a un workshop organitzat per la Comissió Europea, on també hi participava la Xarxa de Centres Africans d’Excel·lència de recerca en Aigua (NEPAD). En aquesta trobada es va presentar el projecte BEWATER com a cas d’èxit.
Científics i ciutadania acorden 33 accions per adaptar la conca de la Tordera al canvi climàtic
El projecte europeu BeWater ha creat un procés participatiu innovador, basat en el diàleg i la col·laboració, implementat en quatre conques de rius mediterranis. El 24 de gener es presenten a Sant Celoni les 33 accions corresponents a la conca de la Tordera i es valoraran les opcions que hi ha d’aplicar-les.
Últims dies per enviar els 'abstracts' per a la conferència final del BeWater
El 31 de desembre és l'últim dia per a enviar els 'abstracts' per a la conferència del projecte BeWater que se celebrarà a Eslovènia el 7 i 8 de març de 2017.
Treballes en el món de la gestió de conques fluvials i vols conèixer productes innovadors en aquest camp?
Aquest mes de novembre el projecte europeu WaterInnEU coordinat pel CREAF organitza el seu primer Marketplace E-Pitch Event.
Ciutadans i científics del projecte BeWater es troben a Hostalric per plantejar els reptes en la gestió de l'aigua de la conca de la Tordera
El passat 12 de desembre a la tarda es va celebrar al Domus Sent Soví d’ Hostalric un nou taller del Projecte BeWater. Aquesta taller forma part de la metodologia de treball innovadora que proposa aquest projecte europeu i que s’està realitzant en paral·lel a tres països més de la conca Mediterrània: Eslovènia, Xipre i Tunísia. BeWater utilitza un procés iteratiu d’aprenentatge mutu per garantir que els actors locals tenen un paper actiu en la definició de les estratègies adients per a la gestió de les conques fluvials.
Els reptes del canvi global a la Tordera: cartografia de la qüestió
El proper 12 de desembre l’ equip del projecte BeWater té el plaer de convidar-os a un taller on volem compartir idees i treballar junts per fer front als reptes del canvi global a la Tordera.