Institucional
CREAF i Javier Royo llancen #aquipassa, una campanya per visibilitzar la desigualtat de gènere a la ciència
“Ah, però, ets tu la cap?”. Una frase i una cara de sorpresa que parlen per si mateixes. L’investigador no dona crèdit al que acaba de descobrir: una dona jove és la líder del seu nou projecte de recerca internacional. Experiències reals com aquesta són la base del lema “En ciència també passa”, la campanya que el CREAF llança aquesta setmana en commemoració del Dia Mundial de la Dona i la Nena a la ciència.
Ja podeu consultar la memòria anual 2020 del CREAF
El CREAF ja ha fet pública la seva memòria anual del 2020 on resumeix tota la seva activitat científica. Un any marcat per la pandèmia que no ha frenat el creixement del centre.
La Fundació Cívica Innomnium i el CREAF promouran la recerca i la innovació en la gestió sostenible del territori
El CREAF i la Fundació Cívica INNOMNIUM construeixen una aliança estratègica signant un acord marc de col·laboració per potenciar el desenvolupament i la transferència de coneixement en l’àmbit rural, concretament amb projectes arrelats a la terra i centrats en territoris especialment oblidats
En Joan Pino, director del CREAF, anuncia que no assistirà com a expert a panells que només estiguin formats per homes
El director del CREAF s'uneix a la campanya institucional #EMCOMPROMETO i fa públic el seu compromís personal a favor de la igualtat entre homes i dones dins del món científic. El seu compromís pretén aixecar la veu en contra dels anomenats manels o all-man panels.
#EMCOMPROMETO, la gent del CREAF es compromet a favor de la igualtat entre homes i dones dins del món científic
Les dones representen menys del 30% del personal investigador del món. A Espanya, ocupen només el 25% de les places de catedràtiques. Al CREAF, només un 21% dels investigadors principals son dones.
Les poblacions de fauna salvatge s'han reduït de mitjana un 25% en els darrers 18 anys
Catalunya viu un declivi progressiu i generalitzat de la seva biodiversitat, segons es desprèn de l’informe ‘Estat de la Natura a Catalunya 2020’, la primera avaluació de la biodiversitat basada en la millor evidència científica disponible.
Alicia Pérez-Porro: “Admiro l’esperit multidisciplinari i transversal del CREAF i és una raó per la que vaig optar a ser-ne la coordinadora científica”
Un parell de mesos abans d’acabar aquest 2020 tan singular el CREAF ha incorporat una nova persona a la seva estructura: l’Alicia Pérez-Porro arriba al CREAF per cobrir la plaça de Coordinadora Científica, una peça clau i transversal de la nova organització del centre.
Jaume Terradas: «Mantenir la integritat dels ecosistemes beneficia la humanitat, els animals i la biodiversitat»
El dimarts 17 de novembre va tenir lloc, de manera virtual, la sessió inaugural del curs 2020-2021 de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El ponent va ser Jaume Terradas i Serra, professor honorari d’ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, fundador del CREAF i membre emèrit de l’IEC.
Sota el títol «Aspectes ecològics i ambientals de les epidèmies i el seu control», el professor va explicar per què ha augmentat el risc d’epidèmies i quines eines tenim per a afrontar-les.