Prismàtic
El Prismàtic viatja a Brussel·les per col·laborar amb EU-FarmBook, una pionera xarxa europea sobre coneixement forestal i agrícola
El projecte EU-FarmBook vol ser una finestreta única on poder trobar els materials divulgatius que es generen en projectes com el Prismàtic
La jornada del Prismàtic posa al centre la natura com a solució enfront dels reptes ambientals
El passat divendres 16 de desembre de 2022 es va celebrar la Jornada Anual del Prismàtic a la nova seu del Departament d’Acció Climàtica, una edició presencial molt esperada per la comunitat científica i gestora del patrimoni natural i català.
La sequera i les onades de calor protagonitzen la jornada anual del Prismàtic
La sequera continua presidint el rànquing de preocupació climàtica a Catalunya i malauradament no es veu un final proper. Per aquesta raó, el Prismàtic, la Plataforma de Coneixement per a la Gestió del Patrimoni Natural i la Biodiversitat promoguda per Acció Climàtica i coordinada pel CREAF, ha volgut donar protagonisme a un tema tan crític i transcendental a través de la seva jornada anual.
Nou cicle de seminaris #cafèPrismàtic sobre biodiversitat i gestió
La plataforma de coneixement Prismàtic, iniciativa del Deptartament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que coordina el CREAF, presenta tot el programa de seminaris virtuals d’una hora sobre les temàtiques més actuals de la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.
El Prismàtic engega un cicle de seminaris virtuals dirigit a la gestió del medi natural
La plataforma de coneixement Prismàtic, iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat que coordina el CREAF, estrena els #cafèPrismàtic: seminaris virtuals d'una hora sobre les temàtiques més actuals de la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.
Les poblacions de fauna salvatge s'han reduït de mitjana un 25% en els darrers 18 anys
Catalunya viu un declivi progressiu i generalitzat de la seva biodiversitat, segons es desprèn de l’informe ‘Estat de la Natura a Catalunya 2020’, la primera avaluació de la biodiversitat basada en la millor evidència científica disponible.
La plataforma de coneixement Prismàtic publica la seva primera memòria anual
El document recull les fitxes publicades durant el 2019 per les diferents entitats de recerca que hi participen, que actualment ja són disset. També s'hi poden trobar altres dades sobre la plataforma, la jornada anual que organitza i bibliografia.
Només un 17% de les espècies en perill d’extinció estan emparades per les directives de la Unió Europea
En dos articles publicats recentment a l’Environmental Research Letters i a Scientific Reports liderat per investigadors del CTFC i amb la participació del CREAF es demana que les noves polítiques s’orientin a millorar la conservació d’espècies amenaçades.
Com podem incloure el coneixement científic en la presa de decisions sobre la gestió del patrimoni natural?
El passat 7 de maig va tenir lloc una jornada de formació interna, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’objectiu de debatre sobre com fer una gestió i planificació del territori basada en l’evidència científica.