Dtes

El Prismàtic engega un cicle de seminaris virtuals dirigit a la gestió del medi natural

La plataforma de coneixement Prismàtic, iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat que coordina el CREAF, estrena els #cafèPrismàtic: seminaris virtuals d'una hora sobre les temàtiques més actuals de la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.

Biodiversitat Cafèprismàtic Dtes Gestió i planificació Gestió territori Patrimoni natural Planificació del territori Prismàtic

Avui comença tot!

Aquest 17 de juny de 2020 el Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya amb un ampli consens polític. Finalment, 35 anys després de l’aprovació de la Llei d’Espais Naturals —encara vigent, malauradament, una legislació més que obsoleta i ineficaç—, 23 anys més tard del primer projecte de creació de l’Agència, i 15 després de l’Avantprojecte de Llei presentat pel Conseller Salvador Milà, l’Agència és avui una realitat.

Agència natura Carles castell Conservació Departament de territori i sostenibilitat Dtes Fons patrimoni natura Gestió de la biodiversitat Gestió del patrimoni natural Gestió forestal Observatori biodiversitat Observatori patromoni natural

La conservació de la biodiversitat, clau per al futur de l’economia catalana

Durant la segona jornada organitzada pel CREAF, el Col·legi d'Economistes i el Departament de Territori sobre l'informe IPBES es va fer pal·lès que el cost estimat de protegir la biodiversitat a Catalunya és de 129 milions d’euros l’any. A l’estat Espanyol, s’hauria d’invertir un 0,19% del PIB en la xarxa Natura 2000. Una xarxa que, a més, genera 187.093 llocs de treball directes i 401.906 indirectes.

Biodiversitat Dtes Espècies Institucional Ipbes Jornada @ca

La plataforma de coneixement Prismàtic compleix tres anys!

El novembre de 2016 es va posar en marxa amb molta il·lusió i confiança per enfortir l'agenda comuna ciència-gestió. Ara compta ja amb la participació de catorze entitats catalanes que aporten la seva expertesa en patrimoni natural i biodiversitat. Fem un recull de les cinc fitxes més consultades.

Biodiversitat Departament de territori i sostenibilitat Dtes Gestió Medi ambient Patrimoni natural Planificació

Com podem incloure el coneixement científic en la presa de decisions sobre la gestió del patrimoni natural?

El passat 7 de maig va tenir lloc una jornada de formació interna, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’objectiu de debatre sobre com fer una gestió i planificació del territori basada en l’evidència científica.

Biodiversitat Dtes Evidència científica Gestió adaptativa Gestió del patrimoni natural Prismàtic Transferència

Apareix el Prismàtic, la plataforma que connecta la recerca en patrimoni natural amb la seva gestió

‘Prismàtic’ ofereix un ampli ventall de serveis per ajudar als gestors del patrimoni natural i la biodiversitat a prendre decisions basades en l'evidència científica. Conté fitxes divulgatives que resumeixen resultats científics i posa en contacte els mateixos investigadors amb els gestors.

Article científic Biodiversitat Cercador Col·laboració Creaf Dtes Fitxes Generalitat de catalunya @ca Patrimoni natural Plataforma Prismàtic

El CREAF presenta les seves línies de recerca al Departament de Territori i Sostenibilitat

Èxit de participants en la jornada organitzada pel personal de Recerca i Innovació del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) i del CREAF. L'objectiu de la jornada era que el CREAF presentés les seves línies i projectes de recerca per trobar sinèrgies i potencialitats de cara a treballar més i millor conjuntament.

Anna avila Dtes Eduard pla Innovació Institucional Javier retana Joan pino Jordi vayreda Marta subirà Xavier pons

Els sòls forestals espanyols acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 29 anys

Astúries, Galícia, Cantàbria i País Basc són les comunitats amb més concentració de  carboni subterrani. Múrcia, Extremadura i Andalusia són les comunitats que en concentren menys. Catalunya està en la mitjana espanyola i acumula 8,8 Kg de carboni per m2

Carboni Ctfc Dtes Embornals Enrique doblas Gestió forestal Javier retana Jordi martínez Sols The node Uab