Jordi martínez

Acte de lliurament dels Premis ICREA Acadèmia 2014

El dimecres 1 de juliol, a les 19.30 h, l’auditori Pau Gil del recinte modernista de Sant Pau va acollir l’acte de lliurament dels Premis ICREA Acadèmia 2014, una convocatòria que ha distingit la trajectòria científica de deu investigadors de la Universitat de Barcelona en una edició que ha reconegut la tasca científica de trenta experts de tot l’àmbit català.

Acte Drim Fun2fun Icrea Jordi martínez Pi roig Premis

Entrevista a Jordi Martínez, Premi ICREA Acadèmia 2014

Jordi Martínez és Doctor en Ciències Ambientals (UAB, 2001), investigador del CREAF, professor agregat a la UAB i investigador honorari de la Universitat d'Edimburg (Regne Unit). En Jordi estudia com funcionen els boscos, quina estructura tenen i com responen als efectes del canvi climàtic.

Aigua Boscos Canvi climàtic Canvi global Co2 Drim Ecologia forestal Fun2fun Gestió forestal Jordi martínez Pi roig Sequera

Cicle de Jornades de Presentacio del projecte CANVIBOSC

La Direcció General de Polítiques Ambientals (DGPA), mitjançant la seva Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), i el CREAF,  volen fer arribar els resultats del projecte CANVIBOSC al màxim nombre de persones interessades arreu de Catalunya. Per això han organitzat un cicle de jornades de presentacions que cobriran tot el territori català. Consulteu el dia i lloc que s'organitza una jornada prop de casa vostra.

Adaptació Boscos Canvi climàtic Canvi global Canvibosc Jordi martínez Jordi vayreda Jornada tècnica Mireia banqué Occc

Els sòls forestals espanyols acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 29 anys

Astúries, Galícia, Cantàbria i País Basc són les comunitats amb més concentració de  carboni subterrani. Múrcia, Extremadura i Andalusia són les comunitats que en concentren menys. Catalunya està en la mitjana espanyola i acumula 8,8 Kg de carboni per m2

Carboni Ctfc Dtes Embornals Enrique doblas Gestió forestal Javier retana Jordi martínez Sols The node Uab

CANVIBOSC divulga l’evidència científica dels efectes del canvi climàtic sobre els boscos catalans

Aquest és un estudi inèdit, elaborat pel CREAF i promogut per la Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Segons CANVIBOSC, el faig i el pi roig seran les espècies que més patiran els impactes del canvi climàtic, mentre que les alzines i el pi blanc seran les menys vulnerables. 

Boscos Canvi climàtic Canvibosc Fagedes Incendis Jordi martínez Jordi vayreda Mireia banqué Occc Pi roig Pinedes Plagues Sequera

Jornada Tècnica: “CANVIBOSC: Vulnerabilitat de les espècies forestals al canvi climàtic"

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat (SMAS), l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) i el CREAF, us conviden a assistir a la presentació del CANVIBOSC, un estudi inèdit al mediterrani que analitza la vulnerabilitat de les diferents espècies als principals impactes que poden alterar els nostres boscos en un context de canvi climàtic: la sequera, els incendis i les plagues.

Boscos Canvi climàtic Canvi global Canvibosc Deboscat Jordi martínez Jordi vayreda Mireia banqué Occc