Verd urbà

Vine a transformar la Plaça del Coneixement de la UAB en un refugi climàtic

La Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb el projecte europeu Erasmus Plus Uforest i el suport del CREAF, s'enfronta a un repte extraordinari: convertir la Plaça del Coneixement en un oasi verd. Aquesta iniciativa no només pretén canviar la fisonomia d'un espai urbà cimentat, sinó també crear un entorn que mitigui els efectes del canvi climàtic sobre l’estudiantat i que promogui la biodiversitat del Campus.

Aigua Arquitectura Canvi climàtic Canvi global Creaf Sequera Uab Uforest Verd urbà

La infraestructura verda urbana: una Natura en test petit

La natura de les ciutats és una natura en test petit: fràgil i particular. El seu manteniment i naturalització planteja reptes molt importants, però la seva proximitat als ciutadans ofereix moltes oportunitats per a educar i conscienciar sobre la importància del verd urbà per a la salut ambiental i de les persones, i per a repensar el verd que volem.

Ciutat Natura en test petit Natura urbana Urbanisme Verd urbà

Barcelona, Ciutat Europea del Bosc 2022 amb la participació del CREAF!

L'European Forest Institute (EFI) ha concedit a la metròpolis de Barcelona l'organització de la seva conferència anual sobre boscos i el reconeixement internacional. Aquesta candidatura catalana està lidera per l'AMB, el CREAF, l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Ciutat europea del bosc Ciutats Ciutats sostenibles Ciutats verdes Efi @ca Urbanisme Verd urbà

Sabadell impulsa el verd amb l’ajuda del CREAF

El CREAF col·labora juntament amb la UAB i el CTTC en el projecte ’Vivim, respirem, replantegem Sabadell‘ que lidera l’ADENC i que presenta un estudi sobre l’estat de la fauna i flora urbana, la qualitat de l’aire a la ciutat i la mobilitat per donar solucions a una ciutat més sostenible i verda.

Adenc Biodiversitat urbana Cttc Mariona ferrandiz Parcs Reverdiment Sabadell Uab Urbanins Urbanisme Verd urbà

“Les ciutats creixeran un 56% cap al 2050 i cal que les fem més verdes si volem protegir la biodiversitat”

Entrevistem la Yolanda Melero, doctora en Biologia amb els seus estudis en comportament i dinàmiques de les poblacions de visó americà. Segueix indagant al CREAF en el funcionament de les poblacions animals, però ara a través de les papallones per entendre com dissenyar ciutats aptes per albergar biodiversitat.

Anem als inicis... Com vas començar la teva trajectòria científica?

Ciència ciutadana Ciutats Connectivitat Dinàmica poblacions Ecologia urbana Jardins Papallones Sostenibilitat Ubms Urbanisme Verd urbà