Arbres
Els barris de Barcelona amb rendes més baixes tenen més arbres en espais públics
Un estudi liderat pel CREAF i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i publicat a la revista Landscape & Urban Planning, demostra que els barris de Barcelona amb rendes per càpita més baixes tenen més verd urbà, perquè tenen més arbres als espais públics i amb un número similar d’espècies si els comparem amb els de rendes més altes.
Les onades de calor apaguen el batec dels arbres centreeuropeus
Tanca els ulls i pensa en l’ésser viu més sòlid que coneixes. Has pensat en un arbre? Sòlid, immòbil i impassible al pas del temps. Res més lluny de la realitat i és que els troncs dels arbres bateguen, es contrauen de dia quan es buiden d’aigua i es dilaten de nit al reomplir-se per les arrels.
El canvi climàtic canvia com les plantes i els microorganismes es relacionen
Un estudi publicat fa uns dies a la revista Science Advances adverteix que el canvi climàtic modificarà com estan distribuïdes les plantes i els organismes del sòl. Això pot alterar la manera de relacionar-se d’aquestes plantes i microorganismes, i en conseqüència afectar l’equilibri de l’ecosistema.
Per a què volem tants escarabats diferents?
L'evolució condueix cap a un nombre cada vegada major d'espècies, i això ens complica molt saber quantes habiten la Terra. Cal destinar esforços a conservar-les o amb unes poques ja en tindríem prou?
Per a Jordi i Olga.
Les primeres pluges de la tardor van revifar els boscos de Catalunya davant la sequera estival
Els boscos que presenten mortalitat, decoloració o pèrdua de les fulles a tota Catalunya queden registrats i revisats gràcies a la xarxa de seguiment DeBosCat. L'informe d'aquest any indica que es recuperen del decaïment del 2016.